Intrum Hellas: Ολοκλήρωσε το project Tethys για την πώληση 72 ξενοδοχείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrum Hellas: Ολοκλήρωσε το project Tethys για την πώληση 72 ξενοδοχείων
Το χαρτοφυλάκιο Tethys αποτελείται από 72 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν περισσότερα από 4.000 δωμάτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η Intrum Hellas, υπό το ρόλο του συντονιστή της συναλλαγής, ανακοινώνει την ολοκλήρωση πώλησης χαρτοφυλακίου 72 ξενοδοχειακών μονάδων νομικής απαίτησης €254 εκατ. (Project Tethys) στην κοινοπραξία SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels χαρτοφυλακίου.

«Το Tethys αποτελεί το πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο δανειακών απαιτήσεων που πωλείται στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα, με κύριο στόχο την επιστροφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε χρηματοπιστωτική και επιχειρησιακή ευρωστία» επισημαίνεται.

Ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Intrum Ελλάδος και μέλος της Διοικητικής Ομάδας Ομίλου Intrum, δήλωσε σχετικά: «Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή θα προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών σε 72 μονάδες στον ταχέως αναπτυσσόμενο ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Η επίτευξη αυτής της σημαντικής συμφωνίας με την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου αναδεικνύει τον στρατηγικό πλέον ρόλο των διαχειριστών απαιτήσεων στην εξυγίανση ολόκληρων κλάδων, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων προς όφελος συνολικά της ελληνικής οικονομίας». Ο κ. Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap, εκ μέρους της κοινοπραξίας δήλωσε: «Η κοινοπραξία των επενδυτών πρωτίστως στοχεύει, σε στενή συνεργασία με τους συνεργαζόμενους οφειλέτες, να διαμορφώσει βιώσιμες λύσεις αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής υγείας των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης ή και της κεφαλαιακής ενίσχυσής τους, ώστε να βελτιωθεί βιώσιμα η ανταγωνιστικότητά τους».

Το χαρτοφυλάκιο Tethys αποτελείται από 72 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν περισσότερα από 4.000 δωμάτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκ των οποίων το 50% βρίσκεται σε νησιά του Αιγαίου (22 μονάδες), του Ιονίου (3) και την Κρήτη (11) ενώ τα υπόλοιπα σε Μακεδονία και Θράκη (19 μονάδες), την Κεντρική Ελλάδα (9) και την Πελοπόννησο (8).

Σημειώνεται ότι η Intrum Hellas είναι διαχειρίστρια των απαιτήσεων που προέρχονται από δάνεια και πιστώσεις από τις εταιρίες ειδικού σκοπού με τις επωνυμίες Sunrise I NPL Finance DAC, Sunrise II NPL Finance DAC και Vega II NPL Finance l DAC στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο Νοτιοκορεάτης ιδρυτής της Terraform Labs

Accenture: «Ψαλίδι» σε 19.000 θέσεις εργασίας

«Κρύος ιδρώτας» για Τζακ Ντόρσεϊ: Νέα «βόμβα» από Hindenburg μετά τον Αντάνι – Γιατί σορτάρει τη μετοχή της Block