«Ασανσέρ» οι τιμές της Tesla - 4η αλλαγή στις ΗΠΑ μέσα σε 2 μήνες

Newsroom

Σε μια ακόμα αλλαγή της τιμής για τα οχήματα της στις ΗΠΑ προχώρησε η Tesla, με την εταιρεία του Έλον Μασκ να έχει αλλάξει τις τιμές για τα μοντέλα Model 3 και Model Y για τέταρτη φορά από την αρχή του 2023.

Σύμφωνα με το site της Tesla, η τιμή για το crossover Model Y αυξάνεται κατά 1.000 δολάρια στα 58.990 δολάρια, ενώ η τιμή για το sedan Model 3 μειώνεται κατά 500 δολάρια στα 42.990 δολάρια.

Και τα δύο μοντέλα υπάγονται στο καθεστώς μειωμένου φόρου, ύψους 7.500 δολαρίων, που δίνει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο η Tesla μείωσε τις τιμές για τα αυτοκίνητα της σε όλες τις μεγάλες αγορές που δραστηριοποιείται. 

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της Tesla, o Τάισον Τζόμινι, αντιπρόεδρος στον τομέα data and analytics της ερευνητικής εταιρείας J.D. Power, παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει αυτοκινητοβιομηχανία να προβαίνει σε μία τόσο άμεση και μεγάλη μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα.

Με τις τελευταίες αλλαγές, η τιμή του Model Y είναι ακόμα 16% φτηνότερη από αυτή που ήταν στις αρχές Ιανουαρίου και η τιμή για το Model 3 είναι 9% χαμηλότερη στις ΗΠΑ σε σχέση με την αρχή του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: