Unilever: Νέος CEO από τον Ιούλιο ο Hein Schumacher

Newsroom

Ο Hein Schumacher θα είναι ο νέος CEO της Unilever από την 1η Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον Alan Jope, μια κίνηση που χαιρέτισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ακτιβιστή μετόχου Nelson Peltz.

Ο Schumacher, 51 ετών, εντάχθηκε στη Unilever τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ως μη εκτελεστικός διευθυντής και σήμερα είναι ο επικεφαλής της ολλανδικής γαλακτοκομικής επιχείρησης FrieslandCampina. Ο διορισμός του σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Unilever δίνει την κορυφαία θέση σε στέλεχος που δεν προέρχεται από την εταιρεία, αφότου έδιωξε τον Paul Polman από τη Nestle το 2008.

Η Unilever, μία από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές εταιρείες στον κόσμο με περισσότερες από 400 μάρκες που κυμαίνονται από απορρυπαντικά μέχρι παγωτά, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι ο Jope σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του 2023.

Ο Schumacher, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στη Royal Ahold, εργάστηκε επίσης για την Heinz για μια δεκαετία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Nelson Peltz, ο οποίος ηγείται της επενδυτικής Trian Partners, δήλωσε ότι υποστηρίζει σθεναρά τον Schumacher «ως τον νέο μας CEO και ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά μαζί του». 

Ο Peltz έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Unilever τον Ιούλιο, αφού γνωστοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου έτους ότι είχε αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία.

«Γνώρισα για πρώτη φορά τον Hein όταν υπηρέτησα ως διευθυντής στην εταιρεία Heinz από το 2006 έως το 2013 και εντυπωσιάστηκα από τις ηγετικές του ικανότητες και την επιχειρηματική του οξυδέρκεια», δήλωσε ο Peltz.

Ο Peltz, μέσω του Trian Fund του, κατέχει σχεδόν το 1,5% της Unilever, καθιστώντας τον τον τέταρτο μεγαλύτερο μέτοχο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η Unilever εξέταζε εσωτερικούς και εξωτερικούς υποψηφίους για τον ρόλο.

«Είναι καλό που ο Schumacher έχει αρκετή εμπειρία στον κλάδο εκτός της Unilever, ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Tineke Frikee, διαχειριστής κεφαλαίων στη Waverton Investment Management η οποία είναι μέτοχος στη Unilever.

«Σημειώνω ωστόσο ότι το υπόβαθρό του είναι κυρίως στα τρόφιμα, παρά στην ομορφιά και στην προσωπική φροντίδα».

Η επιχείρηση τροφίμων της Unilever περιλαμβάνει το παγωτό Ben & Jerry, τη μουστάρδα Colman, τη μαγιονέζα Hellman και τους κύβους Knorr.

Ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές υπέθεσαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ότι η Unilever μπορεί να αποσπάσει αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια πιο αδύναμη επιχείρηση τροφίμων για να επικεντρωθεί στα προσωπικά αγαθά, ομορφιά και φροντίδα στο σπίτι.

Αναλυτές της Jefferies και της RBC Capital χαιρέτησαν τον διορισμό εξωτερικού CEO από την Unilever, λέγοντας ότι οι επενδυτές θα υποστηρίξουν την κίνηση.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: