Η Amazon κλείνει 3 αποθήκες στη Βρετανία - Επηρεάζονται 1.200 υπάλληλοι

Newsroom

Η Amazon σκοπεύει να προχωρήσει στο κλείσιμο 3 μεγάλων αποθηκών που έχει στη Βρετανία, ανέφερε το Press Association, σε μια κίνηση που αναμένεται να επηρεάζει 1.200 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Amazon έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για το κλείσιμο των αποθηκών στο Χέμελ Χέμπστεντ, στο Ντόνκαστερ και στο Γκούρογκ (το τελευταίο βρίσκεται στα δυτικά της Σκωτίας).

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στις 3 αποθήκες θα προσφερθεί απασχόληση σε άλλα σημεία δραστηριοτήτων της Amazon. 

Παράλληλα, αναφέρει το PA, η Amazon σκοπεύει να δημιουργήσει 2 νέες αποθήκες στη χώρα, που θα δημιουργήσουν 2.500 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν υψηλότερους μισθούς για το προσωπικό των αποθηκών, με 300 από αυτούς να έχουν προγραμματίσει απεργία για τις 25 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 18.000 απολύσεις, στα τμήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ανθρωπίνου δυναμικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: