Walgreens: Ξεπέρασε τις προσδοκίες πωλήσεων χωρίς να λείπουν οι κίνδυνοι - Επεκτείνεται στην περίθαλψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walgreens: Ξεπέρασε τις προσδοκίες πωλήσεων χωρίς να λείπουν οι κίνδυνοι - Επεκτείνεται στην περίθαλψη
H Walgreens είπε ότι η ανάπτυξη της επιχείρησής της θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, καθώς πλήττεται η ισχυρή ζήτηση για εμβόλια Covid ενώ δέχεται χτυπήματα και από την ισχύ του δολαρίου.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου του οικονομικού έτους της Walgreens σε πωλήσεις και κέρδη, καθώς η αλυσίδα φαρμακείων μετατρέπεται σε μια εταιρεία που εστιάζει περισσότερο στην υγειονομική περίθαλψη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για ολόκληρο το έτος από 4,45 έως 4,65 δολάρια το επόμενο οικονομικό έτος, κάτι που είναι περίπου σύμφωνο με τις προβλέψεις.

Ωστόσο, η Walgreens είπε ότι η ανάπτυξη της επιχείρησής της θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, καθώς πλήττεται η ισχυρή ζήτηση για εμβόλια Covid ενώ δέχεται χτυπήματα και από την ισχύ του δολαρίου.

Στα κέρδη ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου, η Walgreens ανακοίνωσε 80 σεντ, προσαρμοσμένα, έναντι αναμενόμενων 77 σεντ.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 32,45 δισ. δολάρια έναντι 32,09 δισ. δολάρια αναμενόμενα.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δαπανών, κατέγραψε ζημία. Η καθαρή ζημία της ήταν 415 εκατ. δολάρια, ή 48 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 627 εκατ. δολαρίων, ή 72 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Walgreens έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις για να μετατραπεί από μια μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων σε μια μεγάλη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης.
Ανοίγει εκατοντάδες ιατρεία με το VillageMD, ενώ επένδυσε 5,2 δισ. δολάρια για να γίνει πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της εταιρείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Πρόσφατα ανακοίνωσε σχέδια για επιτάχυνση των εξαγορών δύο άλλων εταιρειών: της CareCentrix, η οποία συντονίζει τη φροντίδα και τις παροχές για την κατ' οίκον φροντίδα και την Shields Health Solutions, μια εταιρεία εξειδικευμένων φαρμακείων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Walgreens, Roz Brewer, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι το επόμενο οικονομικό έτος «θα είναι ένα έτος επιτάχυνσης της βασικής ανάπτυξης και ταχείας κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ».

Στο τέλος του τριμήνου, η Walgreens είχε συνολικά 334 ιατρεία με το VillageMD. Οι κλινικές, που ονομάζονται Village Medical, βρίσκονται δίπλα στα φαρμακεία της. Διαθέτει επίσης 70 καταστήματα με Health Corners, έναν καθορισμένο χώρο όπου μια νοσοκόμα ή φαρμακοποιός μπορεί να προγραμματίσει μια μαστογραφία, να ελέγξει έναν ασθενή για υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη ή να βοηθήσει με άλλες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αποζημιώσεις 650 εκατ. δολαρίων από τις Walmart, Walgreens και CVS λόγω μαζικής διάθεσης οπιοειδών

Toshiba: «Άλμα» 7% για τη μετοχή μετά την πρόταση εξαγοράς ύψους 17 δισ. δολαρίων

Monte dei Paschi: Συμφώνησε στους όρους πώλησης μετοχών 2,5 δισ. ευρώ σε ομάδα τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider