Διαμάχη Twitter - Έλον Μασκ: Η εταιρεία είχε συμφωνήσει να δώσει στον πληροφοριοδότη 7 εκατ. δολ.

Newsroom

Το ποσό των περίπου 7 εκατ. δολαρίων είχε συμφωνήσει τον Ιούνιο να δώσει η Twitter στον πληροφοριοδότη, στους ισχυρισμούς του οποίου στηρίζεται εν μέρει η αγωγή του Έλον Μασκ κατά της εταιρείας, μεταδίδει το Marketwatch, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην υπόθεση.

Ο διακανονισμός ολοκληρώθηκε ημέρες προτού ο Peiter Zatko παραχωρήσει στοιχεία για την εταιρεία τον Ιούλιο. Ο Zatko είναι ο χάκερ που είχε υπηρετήσει υπεύθυνος ασφαλείας στην Twitter προτού απολυθεί τον Ιανουάριο. Στα στοιχεία που υπέβαλε κατηγόρησε την εταιρεία ότι απέτυχε να προστατέψει ευαίσθητα δεδομένα χρηστών και ότι ψεύδεται σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας.

Ο απόρρητος διακανονισμός της Twitter τον Ιούνιο είχε σχέση με τη χαμένη αποζημίωση του Zatko και ακολούθησε έπειτα από πολύμηνη διαμεσολάβηση σχετικά με πιθανή πληρωμή δεκάδων εκατομμυρίων, διευκρίνισαν οι πηγές. Τέτοιου είδους συμφωνίες αποζημίωσης δεν είναι ασυνήθιστες όταν ένα στέλεχος αποχωρεί πρόωρα από μία εταιρεία και αφήνει πίσω πιθανά stock options ή άλλα χρήματα.

Ως μέρος της διευθέτησης, ο Zatko συναίνεσε σε μια σύμβαση εμπιστευτικότητας που του απαγορεύει να μιλά δημόσια για το χρόνο που εργαζόταν στο Twitter ή να δυσφημεί  την εταιρεία, επεσήμαναν οι πηγές. Οι ακροάσεις στο Κογκρέσο και η κατάθεση πληροφοριών στην κυβέρνηση είναι δύο από τις λίγες περιστάσεις όπου του επιτρέπεται να μιλήσει ανοιχτά, διευκρίνισαν.

Ο Zatko πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας των ΗΠΑ την Τρίτη περί των αιτιάσεών του για προβλήματα ασφάλειας στο Twitter. Την ίδια μέρα, οι μέτοχοι της Twitter καλούνται να ψηφίσουν για την προτεινόμενη εξαγορά της του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλον Μασκ.

Ο Μασκ είχε κλητεύσει τον πληροφοριοδότη της Twitter, αναζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τα μηνύματα spam της εταιρείας και τις υποτιθέμενες αδυναμίες ασφαλείας καθώς ο δισεκατομμυριούχος παλεύει να τερματίσει το deal εξαγοράς της Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων. Ο Μασκ αναζήτησε πληροφορίες από τον Zatko κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Twitter μετρά τους λογαριασμούς spam. Ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι δεν προχωρά στη συμφωνία επειδή η Twitter παραπλάνησε τον ίδιο και τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τον πραγματικό αριθμό λογαριασμών spam ή bot στην πλατφόρμα microblogging.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: