Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Εντός Σεπτεμβρίου η έγκριση του ενημερωτικού για είσοδο στο ΧΑ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Εντός Σεπτεμβρίου η έγκριση του ενημερωτικού για είσοδο στο ΧΑ
Στις αρχές Αυγούστου η ΑΕΕΑΠ του γκρουπ υπέβαλε αίτημα έγκρισης του περιεχομένου σχεδίου ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στα 286 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στο τέλος 6μήνου 2022.

Αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση του περιεχομένου σχεδίου ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπέβαλε προ μηνός η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου Fourlis στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση από την ΕΚ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών (έστω εβδομάδων) καθώς απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης αιτήματος (έγινε στις 08/08) για την απάντηση της Επιτροπής, η οποία φέρεται ήδη να έχει ζητήσει και κάποιες σχετικές διορθώσεις - τροποποιήσεις που προχωρούν.

Όπως αναφέρεται στην χρηματοοικονομική έκθεση της μητρικής Fourlis (6μηνο 2022), στις 29/7/2022, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής εταιρείας TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, η οποία ενέκρινε:

- Την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών δια της έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών (με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων) κατά ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί το ισόποσο του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά την ημερομηνία της ΕΓΣ των μετόχων της Εταιρείας κατά την οποία αποφασίστηκε η αύξηση και η εισαγωγή δηλαδή μέχρι και το ποσό ευρώ των 138.821.902.40 με την έκδοση έως 86.763.689 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας ποσό ευρώ 1,60 εκάστη.

- Την Εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), σε συνδυασμό με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Προς υλοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων, στις 8/8/2022 η εταιρεία υπέβαλε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα έγκρισης του περιεχομένου σχεδίου ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ήδη έχει αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, επίκειται η εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών έως το β’ εξάμηνο του 2022 προκειμένου να ενισχυθούν free float και προς επένδυση κεφάλαια, ενώ νωρίτερα αναμένεται να έχει διατεθεί ποσοστό 10% - 15% της εταιρείας μέσω private placement.

«Η προετοιμασία για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Trade Estates, θυγατρικής ΑΕΕΑΠ του Ομίλου συνεχίζεται, με στόχο η δημόσια προσφορά να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς. Με υπάρχοντα ακίνητα αξίας €286 εκατομμυρίων και πρόγραμμα αγορών και ανάπτυξης άνω των €200 εκατομμυρίων, η Trade Estates συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου», αναφέρει η Fourlis στην ανακοίνωση για τα μεγέθη 6μήνου 2022. Στο τέλος 2021 η αξία χαρτοφυλακίου ανέρχονταν σε 215,9 εκατ. ευρώ και στόχος είναι σε πρώτη φάση να προσεγγίσει τους προσεχείς μήνες τα 400 εκατ. ευρώ επενδεδυμένα κεφάλαια και μέσω εξαγορών. Η NAV, σύμφωνα με σχετική εταιρική παρουσίαση, ανέρχεται σε 196,1 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των IKEA, τα logistic centers στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και νέα επενδυτικά ακίνητα λιανικής στην Ελλάδα (Florida1 Retail Park και Piraeus Retail Park)

Την 24/8/2022 επί του ακινήτου της θυγατρικής εταιρείας TRADE ESTATES BULGARIA EAD έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης, ποσού ευρώ 70 εκ. υπέρ της Τράπεζας Eurobank Α.Ε., προς εξασφάλιση ομολογιακού δανείου ποσού ευρώ 70 εκ. εκδόσεως της μητρικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21/7/2022, η εταιρεία FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνητικού για πώληση μετοχών ποσοστού 8.11% της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ στην AUTOHELLAS ATEE. Ταυτόχρονα, η AUTOHELLAS ATEE αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, με εισφορά σε είδος. Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών και εφόσον εξασκήσει το δικαίωμά της, η AUTOHELLAS ATEE θα κατέχει το 12% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, ενώ, το υπόλοιπο θα ανήκει στον Όμιλο μέσω των θυγατρικών του.

Συγκεκριμένα:

- H TRADE LOGISTICS ABEE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, πώλησε στην AUTOHELLAS ATEE 7,035,000 μετοχές της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56% επί του αριθμού των μετοχών που κατείχε, έναντι ποσού ευρώ 15,000,226.65.

- Ταυτόχρονα η AUTOHELLAS ATEE αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, με εισφορά σε είδος ακινήτου της έως τις 31.12.2022. Σε περίπτωση εξασκήσεως του δικαιώματος από την AUTOHELLAS ATEE, η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με έκδοση νέων μετοχών, έτσι ώστε το συνολικό ποσό της αύξησης (ονομαστικό και υπέρ το άρτιο) να είναι περίπου 8,000,000 Ευρώ. Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί αποκλειστικά από την AUTOHELLAS ΑΤΕΕ, κατόπιν λήψης της απαιτούμενης από το νόμο έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέσω εισφοράς σε είδος ακινήτου, και συγκεκριμένα οικοπέδου 45,408.04 τμ εντός Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή Βαμβακιάς του Δήμου Ελευσίνας μετά του επ’ αυτού συγκροτήματος επαγγελματικών κτηρίων και εμπορικών αποθηκών επί του οποίου η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ θα αναπτύξει σύγχρονο κέντρο Logistics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι σηματοδοτεί το deal Autohellas και Fourlis με επίκεντρο την Trade Estates – Τα logistics, η στρατηγική συνεργασία και το ΧΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider