TUI: Έχασε τις εκτιμήσεις κερδών τριμήνου - «Πλήγμα» οι διακοπές στα ταξίδια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TUI: Έχασε τις εκτιμήσεις κερδών τριμήνου - «Πλήγμα» οι διακοπές στα ταξίδια
Η TUI δήλωσε ότι αναμένει να επιστρέψει στο θετικό υποκείμενο EBIT για το σύνολο του έτους, καθώς επωφελείται από την επιστροφή στα ταξίδια μετά την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό. 

Η ταξιδιωτική εταιρεία ΤUI «έχασε» τις προβλέψεις για τα κέρδη β΄ τριμήνου της επικαλούμενη τις διακοπές εναέριας κυκλοφορίας, στέλνοντας τις μετοχές της να «κατρακυλήσουν» την Τετάρτη άνω του 4%.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο, γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία ανακοίνωσε υποκείμενη ζημία προ τόκων και φόρων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 27 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιά 669,8 εκατομμυρίων ευρώ το προηγούμενο έτος και με την πρόβλεψη του αναλυτή της UBS, Cristian Nedelcu, να ανέρχεται σε κέρδη 75 εκατ. ευρώ.

Η TUI επιβαρύνθηκε με χρέωση 75 εκατ. ευρώ εξαιτίας των διακοπών της εναέριας κυκλοφορίας. Ο ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός τομέας έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες από έλλειψη προσωπικού μετά την απόλυση εργαζομένων από αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας αλλά και απεργίες μεταξύ των πληρωμάτων εδάφους σε ορισμένα μεγάλα αεροδρόμια.

Η TUI δήλωσε ότι αναμένει να επιστρέψει στο θετικό υποκείμενο EBIT για το σύνολο του έτους, καθώς θα επωφεληθεί από την επιστροφή στα ταξίδια μετά την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Μετέφερε 5,1 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δημιουργώντας έσοδα 4,43 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 649,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο. Έρευνα της FactSet προέβλεπε έσοδα 4,30 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TUI: Ο CEO, Φριτς Γιούσεν, αποχωρεί από την εταιρεία στο τέλος Σεπτεμβρίου

TUI: Προβλέπουμε αύξηση 10% έως 13% για την Ελλάδα το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider