TUI: Ο CEO, Φριτς Γιούσεν, αποχωρεί από την εταιρεία στο τέλος Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TUI: Ο CEO, Φριτς Γιούσεν, αποχωρεί από την εταιρεία στο τέλος Σεπτεμβρίου
Κρουζιερόπλοιο της TUI
Διάδοχος του θα οριστεί ο μέχρι σήμερα επικεφαλής οικονομικών της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ.

Ο CEO του ταξιδιωτικού ομίλου της TUI, Φριτς Γιούσεν, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, μετά από σχεδόν μια δεκαετίας στα ηνία της γερμανικής εταιρείας.

Διάδοχος του θα οριστεί ο μέχρι σήμερα επικεφαλής οικονομικών της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, με τον ίδιο να αναμένεται να οριστεί και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, μετέδωσε το Reuters.

Σε σχετική δήλωση του, Γιούσεν ανέφερε πως «μετά από την υπαρξιακή κρίση που προκάλεσε στην TUI η πανδημία του κορονοϊού, είναι η σωστή ώρα για αλλαγή στην ηγεσία».

Τον Μάιο η TUI ανακοίνωσε πως αναμένει επιστροφή στα κέρδη από το 2022, εν μέσω της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως και τη διάθεση των πολιτών για ταξίδια.

Σημειώνεται πως η TUI έχει λάβει ενίσχυση 4,3 δισ. ευρώ από το γερμανικό δημόσιο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την πανδημία.

Μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιούσεν, η μετοχή της TUI στο χρηματιστήριο του Λονδίνου γράφει απώλειες 3,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider