Τράπεζες και τουρισμός: Ταμείο Ανάκαμψης και ελπίδες για επαναφορά στα επίπεδα του 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζες και τουρισμός: Ταμείο Ανάκαμψης και ελπίδες για επαναφορά στα επίπεδα του 2019
Η σύνδεση του χρηματοπιστωτικού κλάδου με τον τομέα του ελληνικού τουρισμούστο επίκεντρο του international Business and Hospitality της Liquid Media.

Η σύνδεση του χρηματοπιστωτικού κλάδου με τον τομέα του ελληνικού τουρισμού τέθηκε στο επίκεντρο θεματικής συζήτησης στο πρώτο International Business and Hospitality συνέδριο της Liquid Media και του Insider πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis.

Στη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Νένα Μαλιάρα, με τίτλο «Restarting Tourism: Η επόμενη μέρα του Τουρισμού και η συμβολή του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου», συμμετείχαν η Δήμητρα Αρίδα, VP Marketing & Sales-Greece at Brown Hotels, ο Ιωάννης Κουλουμπής, Head of Purchasing Greece & Cyprus, TUI Group. ο Τηλέμαχος Γεωργάκης, Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής, Alpha Bank, ο Μανόλης Κουτελιάς, Διευθυντής Επενδύσεων και Έργων, Noisis Development Consultants και Ξενοφών Πετρόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσιών HTL, ΣΟΛ Crowe

Η κ. Αρίδα ανέφερε πως η κίνηση για φέτος είναι «κοντά στα επίπεδα του 2019» και εστίασε στις αρκετά περισσότερες direct flights από την Αμερική στην Ελλάδα. Ακόμα, ανέφερε ότι η κεντρική Ευρώπη στηρίζει πολύ την Ελλάδα και την Αθήνα σε τουριστικές αφίξεις, εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο κ. Κουλουμπής υποστήριξε πως «προ πολέμου τα νέα για τον τουρισμό ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά, η ροή των πραγμάτων άλλαξε από τον πόλεμο για περίπου 1 μήνα. Όμως τώρα φαίνεται πως τα πράγματα έχουν ξαναεκινήσει

Στο τέλος του καλοκαιριού θα έχουν φτάσει σχεδόν στα νούμερα του 2019» εκτίμησε.

Ο κ. Γεωργάκης από την Alpha Bank, ανέφερε πως η τράπεζα έχει διοχετεύσει 2,2 δισ. ευρώ την τελευταία 4ετία στον τουρισμό. «Από την πλευρά των ξενοδόχων υπάρχει διάθεση για επενδύσεις, για μονάδες με πολύ υψηλά standars. Από την πολιτεία υπάρχουν οι πόροι για τις επενδύσεις και από την τράπεζα η τεχνογνωσία, που είναι σημαντική.

Ο ίδιος έκανε λόγο για την ξεχωριστή συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης στις επενδύσεις του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Κουτελιάς, από την Noisis Development Consultants, αναφέρθηκε στη σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν από την πολιτεία για δημόσιος και ιδιωτικούς πόρους, μιλώντας για 300 εκατ. ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο, εργαλεία μέσω του ΕΣΠΑ.

«Υπήρχε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό, πριν από τον πόλεμο ήταν άνευ προηγουμένου, τώρα παραμένει υψηλό» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του , ο κ Πετρόπουλος της ΣΟΛ Crowe σημείωσε πως «πρέπει να φέρουμε σε ισορροπία τις ανάγκες των επενδυτών και των ξενοδόχων με τις ανάγκες των τουριστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας στο International Business and Hospitality συνέδριο του Insider: Στόχος οι υψηλού εισοδήματος τουρίστες

Το πρώτο International Business and Hospitality Conference της Liquid Media και του Insider - Δείτε live

International Business and Hospitality Conference: Κρίσιμο και απαραίτητο βήμα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τουρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider