Tui France - Aegean: Νούμερο 1 προορισμός σε κρατήσεις η Ελλάδα από τη Γαλλία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tui France - Aegean: Νούμερο 1 προορισμός σε κρατήσεις η Ελλάδα από τη Γαλλία
Τα τελευταία 20 χρόνια η Aegean έχει μεταφέρει σχεδόν 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες, ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια ήρθαν μέσω της συνεργασίας με την TUI France.

Μια από τις κορυφαίες αγορές της θεωρεί την Ελλάδα η Tui France, η οποία σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα, Aegean, ο οποίος αποτελεί και βασικό εταίρο της, φιλοδοξεί να φέρει φέτος στην χώρα πολυάριθμους Γάλλους τουρίστες. Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων μάλιστα, η Ελλάδα κυριαρχεί στις προτιμήσεις των τουριστών από την Γαλλία, με τις προκρατήσεις να εμφανίζουν ήδη τριψήφια άνοδο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dirk Van Holsbeke και ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την αφορμή της συμπλήρωσης 20 χρόνων συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίστηκε, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Tui France, με τους Γάλλους τουρίστες να κατευθύνονται σε όλους τους προορισμούς που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της και ιδιαίτερα σε Αθήνα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Κέρκυρα. Σημειωτέον ότι η TUI France είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην γαλλική ταξιδιωτική βιομηχανία ενσωματώνοντας κάτω από την ομπρέλα της τα γαλλικά brands Club Marmara, Club Lookéa και Circuits Nouvelles Frontières που αναγνωρίζονται από τους Γάλλους ταξιδιώτες με πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης. Στην περίπτωση της χώρα μας έχει στο χαρτοφυλάκιό της, 15 Club Marmara και Club Lookea σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Club Lookea Out of the Blue στην Κρήτη.

«Η Aegean αντιπροσωπεύει το 41% των διαθέσιμων θέσεών μας στην Ελλάδα, αποτελώντας τον τρίτο πιο σημαντικό αεροπορικό εταίρο μας» σημείωσε ο Holsbeke, διευκρινίζοντας ότι η συνεργασία με τον εγχώριο αερομεταφορέα μετρά ήδη 20 χρόνια - ξεκίνησε το μακρινό 2002 μέσω της επωνυμίας Marmara και αφορούσε ναυλωμένες πτήσεις σε Αθήνα και Ηράκλειο. «Επρόκειτο, τότε, για τον πρώτο tour operator στην Ελλάδα που διέθετε προγραμματισμένες πτήσεις προς την Ελλάδα σε μεγάλη κλίμακα» πρόσθεσε το στέλεχος της Tui France, η οποία αποτελεί 100% θυγατρική του ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού ομίλου.

Ενισχύει την παρουσία της στη Γαλλία η Aegean

Κομβικής σημασίας αποδεικνύεται η γαλλική αγορά και για την Aegean, με την αεροπορική να διαθέτει, το φετινό καλοκαίρι, 1 εκατομμύριο θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 10%, σε σχέση με την προπανδημική χρονιά του 2019. Από το 2002 έως σήμερα, η αεροπορική, μέσω της συνεργασίας της με την TUI, έχει μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατ. τουρίστες και συνολικά 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες κατά τη δραστηριοποίησή της στη Γαλλία.

«Το 2002, έτος έναρξης της συνεργασίας της αεροπορικής με την TUI France, ο αερομεταφορέας εξυπηρετούσε 10 προορισμούς στη Γαλλία, μεταφέροντας μερικές χιλιάδες επιβάτες, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης. «Μέσω συνεχών και σταθερών επενδύσεων στη γαλλική αγορά, το 2022 η Aegean θα υλοποιεί 95 απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα σε 10 πόλεις της Γαλλίας (Μπορντό, Βρέστη, Ντοβίλ, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Νίκαια, Παρίσι, Τουλούζη) και σε επτά ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μύκονος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη)», προσέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, σημειώνοντας ότι η ελληνική αεροπορική διαθέτει και αεροπλάνο στη βάση του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι.

«Το 2002 η Aegean αποτελούσε μία νέα αεροπορική εταιρεία με 16 αεροσκάφη «αλλά αποφασισμένη να πετύχει». Σήμερα, έχει καταφέρει να τετραπλασιάσει τον στόλο της και να εξαπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών της, εξακολουθώντας να μεγαλώνει», τόνισε ο CEO της αεροπορικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Επανασυνδέεται αεροπορικά η Αλεξανδρούπολη με το Ηράκλειο Κρήτης

AEGEAN: Αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία με το νέο της Business Lounge για τους ταξιδιώτες στην εκτός Schengen ζώνη

Βασιλάκης: Θετικές οι προοπτικές για την Aegean παρά τις όποιες αβεβαιότητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider