Ημιαγωγοί: TSMC και Samsung θέλουν πρόσβαση σε αμερικανικές επιδοτήσεις, ύψους 52 δισ. δολαρίων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημιαγωγοί: TSMC και Samsung θέλουν πρόσβαση σε αμερικανικές επιδοτήσεις, ύψους 52 δισ. δολαρίων 
TSMC
Κάλεσαν τις ΗΠΑ να επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε κονδύλια 52 δισ. δολαρίων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) και η Samsung, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί τσιπ ημιαγωγών στον κόσμου, κάλεσαν τις ΗΠΑ να επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε κονδύλια 52 δισ. δολαρίων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο επί αμερικανικού εδάφους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ουάσινγκτον θέλει να ενισχύσει τη θέση στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών δίνοντας προτεραιότητα για την απορρόφηση των κονδυλίων σε αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η Intel, οι οποίες ωστόσο είναι τουλάχιστον μια γενιά πίσω στην τεχνολογία σε σχέση με την εταιρεία από την Ταϊβάν και την εταιρεία από τη Νότια Κορέα.

Η TSMC αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «η επιλεκτικότητα και η προτίμηση με βάση το που είναι τοποθετημένη η εταιρεία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο για τις επιδοτήσεις». Ακόμα, η εταιρεία από την Ταϊβάν τονίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν να αντιγράψουν την υπάρχουσα εφοδιαστική αλυσίδα ημιαγωγών αλλά θα πρέπει να εστιάσουν στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Από την πλευρά της, η Samsung καλεί τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν πρόσβαση στα κονδύλια για όλες τις εταιρείες, ανεξαρτήτως από την καταγωγή τους, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των αμερικανικών επιδοτήσεων.

Σημειώνεται πως η TSMC κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στην Αριζόνα, συνολικού κόστους 12 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τους 2024, ενώ η Samsung σκοπεύει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής στο Τέξας, συνολικού κόστους 17 δισ. δολαρίων, έως το 2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nomura: Αντιμέτωπη με την χειρότερη επιβράδυνση από την αρχή της πανδημίας η κινεζική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider