Το NFT στις... smart TV φέρνει η Samsung

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το NFT στις... smart TV φέρνει η Samsung
Οι νέες τηλεοράσεις θα διαθέτουν μια διαισθητική, ενσωματωμένη πλατφόρμα για την ανακάλυψη, την αγορά και την ανταλλαγή ψηφιακών έργων τέχνης.

Ήταν στις 11 Μαρτίου του 2021, όταν ο καλλιτέχνης ψηφιακών έργων Beeple, κατά κόσμον Μάικ Βίνκελμαν, κατάφερε να πουλήσει σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις ένα NFT έργο του στην αστρονομική τιμή των 69 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή ήταν η τρίτη μεγαλύτερη που πέτυχε εν ζωή καλλιτέχνης - οι δύο πρώτοι ήταν οι Τζεφ Κουνς Ντέιβιντ Χόκνεϊ και το έργο ένα κολάζ φωτογραφιών ονόματι «Everydays: The first 5.000 days». Η εν λόγω αγοροπωλησία μπορεί να μην προσέθεσε στην συλλογή των αγοραστών έναν πίνακα (αλλά ένα κρυπτογραφημένο αρχείο PNG, με μια μοναδική υπογραφή κάποιων δεκάδων χαρακτήρων), επισφράγισε όμως την σημασία που αρχίζουν να έχουν τα ψηφιακά πιστοποιητικά πνευματικής ιδιοκτησίας [non-fungible token (NFT)] που αποθηκεύει κανείς μέσα blockchain.

Κι όπως αποδεικνύεται δεν ήταν η μόνη. Επιστέγασμα της δημοφιλίας του NFT αποτελεί και η κίνηση της Samsung, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει στο πλαίσιο της CES που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, μια Smart TV με ενσωματωμένη πλατφόρμα NFT.

Ειδικότερα, η τηλεόραση θα διαθέτει μια διαισθητική, ενσωματωμένη πλατφόρμα για την ανακάλυψη, την αγορά και την ανταλλαγή ψηφιακών έργων τέχνης μέσω των νέων τηλεοράσεων MICRO LED, Neo QLED και The Frame. Θα επιτρέπει δηλαδή στους χρήστες να περιηγούνται και να αγοράζουν NFT απευθείας από την τηλεόραση του σπιτιού τους, κάνοντας προεπισκόπηση του εκάστοτε έργου και των λεπτομερειών αυτού (π.χ. ο δημιουργός του) μέσα από την τηλεόραση του σπιτιού τους.

Επιπλέον, θα δίνει μάλιστα την δυνατότητα στους χρήστες να προβάλλουν την ήδη υπάρχουσα συλλογή τους στην τηλεόρασή τους, κάτι που θα επιτυγχάνεται στην καλύτερη δυνατή απόδοση μέσω μιας νέας τεχνολογίας. Σύμφωνα με την εταιρεία στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η εικόνα των NFT αποδίδεται στην τηλεόραση όσο το δυνατόν πιο πιστά, κάτι που θα κάνει η ενσωματωμένη τεχνολογία «Smart Calibration» η οποία προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης ώστε να ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του αρχικού δημιουργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung-Micron: Τα lockdown στην κινεζική Σιάν θα διαταράξουν την παραγωγή ημιαγωγών μνήμης

Samsung: Προχωράει η συγχώνευση των μονάδων κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών

Συμφωνία Stellantis - Samsung για νέα μονάδα παραγωγής EV στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider