Προβλήματα στην Amazon - Η Alexa έδωσε επικίνδυνη οδηγία σε 10χρονο παιδί

Newsroom

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Amazon, η οποία δέχεται έντονη κριτική για ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις ΗΠΑ και έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή ενός 10χρονου κοριτσιού, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η Alexa «είπε» σε ένα 10χρονο κορίτσι να αγγίξει μία πρίζα με ένα νόμισμα. Η οδηγία δόθηκε μέσα από ένα ηχείο Echo, όταν το παιδί ζήτησε από την Alexa να της δώσει «μια πρόκληση» για να κάνει.

«Τοποθέτησε έναν φορτιστή κινητού στη πρίζα, μέχρι τα μισά, και μετά με ένα νόμισμα, ακούμπισε τα μεταλλικά σημεία που προεξέχουν» απάντησε η Alexa. 

Πρόκειται για μία πρόκληση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, με το κοριτσάκι να πεθαίνει από ηλεκτροπληξία, στο χειρότερο σενάριο. 

Όπως αναφέρεται, η μητέρα του παιδιού μοιράστηκε το περιστατικό μέσω Twitter την Κυριακή, μαζί με μία φωτογραφία από την εφαρμογή της Alexa. 

«Η Alexa έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακριβείς, σχετικές πληροφορίες για τη βοήθεια του χρήστη» ανέφερε η σχετική απάντηση από την Amazon τονίζοντας πως «Μόλις ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα, λάβαμε άμεσα δράση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: