Επιχειρήσεις | Ελλάδα
22-12-2021 | 17:34

ΑΚΤΩΡ: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Ι/57 - Μέρος του άξονα Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice

Newsroom
Μοιράσου το
ΑΚΤΩΡ: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Ι/57 - Μέρος του άξονα Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην Κοινοπραξία SILNICE.CZ + AKTOR S.A. για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ι/57 στην Τσεχία, ο οποίος ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, συμμετείχε η ΑΚΤΩΡ Α.Ε. η μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε όρους κύκλου εργασιών.

Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί τμήμα του διεθνούς άξονα Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice που συνδέει τη χώρα με την Πολωνία, με συνολικό μήκος οδοποιίας τα 7.742 χλμ. Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στην Κοινοπραξία σε ποσοστό 33,34%, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικού τεχνικού αντικειμένου της σύμβασης, το οποίο περιλάμβανε 5 γέφυρες, 3 κάτω διαβάσεις και σημαντικό αριθμό μετατοπίσεων πλευρικών δικτύων και εγκατάστασης.

Το οδικό έργο Ι/57 αποτελεί μία νέα υποδομή μείζονος σημασίας για τη χώρα καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή πλέον μετακίνηση των πολιτών της, απαντώντας παράλληλα στην ανάγκη σύγχρονων υποδομών που να μπορούν να καλύψουν τη συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία και τη μείωση του χρόνου διέλευσης. 

Με αφορμή την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία, ο Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ολοκλήρωση και παράδοση του οδικού έργου Ι/57 στην Τσεχία. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη χώρα το οποίο πέρα από την αναβάθμιση των οδικών αρτηριών της Τσεχίας έρχεται να συμβάλλει καθοριστικά και στη μείωση των ρύπων στην πόλη του Krnov. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί άλλο ένα έργο υψηλής αρτιότητας που πιστοποιεί, τη βαθιά εμπειρία της εταιρείας στον κλάδο, τη μοναδική τεχνογνωσία των ανθρώπων της αλλά και τη δυναμική της ΑΚΤΩΡ η οποία ανακτά όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διαδραματίσει ξανά, πρωταγωνιστικό ρόλο στις κρίσιμες υποδομές τόσο σε εθνικό και όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Κωνσταντινίδης – REDS (Ελλάκτωρ): Πώς θα προχωρήσουν επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ