Ελλάδα
22-11-2021 | 11:14

Όμιλος Ελλάκτωρ: Μέλος του ACFE Corporate Alliance

Newsroom
Μοιράσου το
Όμιλος Ελλάκτωρ: Μέλος του ACFE Corporate Alliance
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μέλος του ACFE Corporate Alliance, της συμμαχίας των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως για την καταπολέμηση της απάτης, αποτελεί πλέον ο Όμιλος Ελλάκτωρ, από 1η Νοεμβρίου 2021. Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο κατά της Απάτης (ACFE Greece), με τίτλο «Ξέπλυμα Χρήματος και Φορολογική Απάτη», με αφορμή τον εορτασμό της International Fraud Awareness Week (14 – 20 Νοεμβρίου).

Ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ, κ. Άρης Ξενόφος, εκπροσωπώντας τον Όμιλο, δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή του Ομίλου Ελλάκτωρ στην Συμμαχία αυτή πιστοποιεί τη δέσμευσή μας για τη συνεχή προαγωγή βέλτιστων πρακτικών «καλής διακυβέρνησης» και την εδραίωση μιας κουλτούρας ακεραιότητας και διαφάνειας». Και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η συμμετοχή μας επισφραγίζει μια σειρά πρωτοβουλιών, στις οποίες έχουμε προχωρήσει αυτό το διάστημα, και επιβραβεύει τη διαρκή μας προσπάθεια για την εδραίωση μιας κουλτούρας ακεραιότητας που να ανταποκρίνεται πλήρως στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης διακυβέρνησης».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, απώτερος στόχος της ένταξης σε αυτή τη συμμαχία είναι η υποστήριξη του Ομίλου σε θέματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης, εντοπισμού, αποτροπής και αντιμετώπισης της απάτης, που αποτελεί και έναν εκ των βασικότερων στρατηγικών πυλώνων και προτεραιοτήτων της.

Με τη συμμετοχή του στο ACFE Corporate Alliance ο Όμιλος Ελλάκτωρ εντάσσεται σε ένα ευρύ δίκτυο συνδεδεμένων μελών, τα οποία αναγνωρίζουν την αξία της επαγγελματικής πιστοποίησης CFE (Certified Fraud Examiners) καθώς και τη σημασία της ενθάρρυνσης του προσωπικού τους για εκπαίδευση αλλά και για την απόκτηση των απαραίτητων εργαλείων για τον εντοπισμό, την αποτροπή και την πρόληψη της απάτης. Επισημαίνεται, σύμφωνα με σχετικές έρευνες του ACFE, ότι οι επιχειρήσεις και οργανισμοί που απασχολούν CFEs αντιμετωπίζουν 59% μικρότερες απώλειες λόγω απάτης και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την απάτη 40% νωρίτερα από τις επιχειρήσεις και οργανισμούς χωρίς CFE.

Ο ACFE, με παγκόσμια έδρα του το Όστιν του Τέξας και πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας, αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπαίδευσης, πρόληψης και αποτροπής της απάτης. Απαριθμώντας σχεδόν 90.000 μέλη, 60.000 εκ των οποίων κατέχουν την επαγγελματική πιστοποίηση CFE, συμβάλλει στον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούν οι πάσης φύσεως μορφές απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες – μέλη του ACFE Corporate Alliance είναι οι Amazon, Microsoft, Exxon Mobil, HSBC, Pfizer, Procter & Gamble, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Ελλάκτωρ αποτελεί μία από τις λίγες εταιρείες-μέλη του Οργανισμού στην Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.