BlackRock: Συγκέντρωσε 673 εκατ. δολάρια για το ταμείο κατά της κλιματικής αλλαγής

Newsroom

Το ποσό των 673 εκατ. δολαρίων που θα κατευθυνθεί στο νέο ταμείο επενδύσεων σε έργα με επίκεντρο το κλίμα συγκέντρωσε το επενδυτικό fund BlackRock Inc., σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το νέο ταμείο υποδομής που φέρει την υποστήριξη των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας θα πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στις υποδομές στις αναδυόμενες αγορές.

Η BlackRock ευελπιστεί πως το ταμείο, το οποίο θα ονομαστεί Climate Finance Partnership, θα καταφέρει να κινητοποιήσει ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την στιγμή που η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα στην Γλασκώβη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το Reuters, επενδυτικές τράπεζες και κρατικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει να παρέχουν συνολικά το 20% των απαιτούμενων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της BlackRock, οι αναδυόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων χωρών από την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, θα χρειαστούν περίπου 1 τρισ. δολάρια σε ετήσια βάση έως το 2050 ώστε να μετασχηματίσουν τις οικονομίες τους και να συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: