nrg: Με στρατηγικές συνεργασίες επεκτείνει το δίκτυο της ηλεκτροκίνησης σε όλη την Ελλάδα

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
nrg: Με στρατηγικές συνεργασίες επεκτείνει το δίκτυο της ηλεκτροκίνησης σε όλη την Ελλάδα
Ένα δίκτυο 1000 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «έχει στα σκαριά» η nrg.

Ένα δίκτυο 1000 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «έχει στα σκαριά» η nrg,με στόχο να έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2022. Μέσω των πρατηρίων Shell & Avin του Ομίλου Motor Oil αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αλυσίδες και ιδιωτικούς φορείς η εταιρεία δημιουργεί υποδομές σε πρατήρια και αλλά και σε ανοιχτά σημεία σε όλη τη χώρα προσφέροντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να φορτίσουν όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και εντός του αστικού ιστού.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Δευτέρα, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα οπτικής της ταυτότητα η οποία αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της εταιρείας σε έναν πάροχο ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων, παρουσίασε την πλατφόρμα incharge, η οποία κάνοντας χρήση τεχνολογιών αιχμής δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να εντοπίζουν σημεία φόρτισης σε πραγματικό χρόνο. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω στρατηγικών συνεργασιών να αποκτήσει ηγετική θέση σε μια αγορά, η οποία αν και ανώριμη αυτή τη στιγμή, αναμένεται να αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς μέχρι το 2030 όπου προσδοκάται ότι ένα στα τρία νέα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά. Σήμερα η Ελλάδα διαθέτει 1000 σημεία φόρτισης ενώ μέχρι το 2030 στόχος είναι να αυξηθούν στις 100.000 ενώ σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 300.000 σημεία φόρτισης τα οποία το 2030 θα φθάσουν τα 3,5 εκατομμύρια.

Το μοντέλο ανάπτυξης θα βασιστεί στην επέκταση των σημείων φόρτισης στα πρατήρια του ομίλου τα οποία από 80 που είναι σήμερα θα έχουν αυξηθεί στα 100 στο τέλος του χρόνου (και θα έχουν δεκαπλασιαστεί στο τέλος του 2022) και «στο παιχνίδι» μπαίνουν δυναμικά και αλυσίδες αλλά και μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Ηλίας Πετρής, Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας incharge σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν εμπορικά τα νέα σημεία φόρτισης και να δημιουργήσουν έτσι μια ροή εσόδων.

«Το μέλλον στην Ευρώπη δείχνει την ηλεκτροκίνηση. Όσοι κάνουν σήμερα τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορούν πλέον να αισθάνονται άνετα, αφού το δίκτυο σταθμών φόρτισης incharge θα τους εξυπηρετεί με επάρκεια και αρτιότητα, παρέχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, εγκατεστημένοι σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου και είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα», σημείωσε αναλύοντας περαιτέρω τη στρατηγική του ομίλου.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, αναφερόμενος στις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης και στις προοπτικές της nrg επεσήμανε ότι η αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει γίνει πιο δυναμική σημειώνοντας παράλληλα ότι η εταιρεία ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες οι οποίες μειώνουν το χρόνο φόρτισης σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά ενώ σημείωσε ότι η τιμολογιακή πολιτική θα είναι οριζόντια και το κόστος θα είναι ίδιο στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Παρέχουμε την ενέργεια του μέλλοντος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε όλο το Εθνικό μας δίκτυο. Με υπευθυνότητα, πληρότητα, επάρκεια και δυνατότητες που μόνο η nrg έχει και υλοποιεί. H nrg, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη», και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων. Πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία των εξελίξεων στον χώρο της ενέργειας. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, γιατί κατανοούμε ότι η μετάβαση είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι», επεσήμανε σχετικά.

Σδούκου: Καταλυτικός ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη του δικτύου

Την εκδήλωση χαιρέτισε η ΓΓ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε: «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης. Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε καταρχήν πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

Μειώνοντας τους χρόνους, τα κόστη και τους ρύπους

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασική στρατηγικής της κυβέρνησης ενώ εντάσσεται στα χαρτοφυλάκια των ενεργειακών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες καλούνται να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών, του χρόνου φόρτισης και του κόστους αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος. Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, τα κίνητρα (φορολογικά και επιδοτήσεις) έχουν ήδη δοθεί και ήδη σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορούν 7.500 ηλεκτρικά οχήματα (από 700 στο τέλος του 20219). Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της αγοράς, με την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλαμβάνει τα ηνία για να συμβάλει στην ταχύτερη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκδήλωση, το κόστος για μια διαδρομή 900 χλμ με συμβατικό όχημα ανέρχεται σε 120 ευρώ (βενζίνη) ενώ για ένα ηλεκτροκίνητο σε μόλις 50 ευρώ ενώ σημαντική είναι και η μείωση των ρύπων καθώς στην πρώτη περίπτωση απελευθερώνονται 240 κιλά CO2 και στην δεύτερη μόλις 20 κιλά CO2.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider