Η Κίνα στοχεύει με ελέγχους νέες εταιρείες, εισηγμένες στην Wall Street

Newsroom

Η κυβέρνηση της Κίνας συνεχίζει να θέτει αυστηρότερους ελέγχους στις εισηγμένες στην Wall Street επιχειρήσεις της, με το τελευταίο «χτύπημα» του Πεκίνου να εστιάζει στις ψηφιακές πλατφόρμες επενδύσεων Futu Holding και UP Fintech.

Σύμφωνα με το Reuters, λόγω του νέου νόμου για την ιδιωτικότητα των online προσωπικών δεδομένων που τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, οι δύο εταιρείες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων από την νέα νομοθεσία για τη λειτουργία του κυβερνοχώρου και της εθνικής ασφάλειας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ρύθμιση της εξαγωγής προσωπικών δεδομένων εκτός Κίνας, καθώς Futu και Fintech δεν έχουν άδειες λειτουργίας υπηρεσιών στο εσωτερικό της χώρας. Μέχρι σήμερα, οι Κινέζοι πολίτες μπορούν να δημιουργήσουν online λογαριασμούς μετά από την υποβολή στοιχείων όπως ταυτότητα, τραπεζικές κάρτες και φορολογική ενημερότητα.

Σε online άρθρο της, ελεγχόμενης από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, εφημερίδας People's Daily, εγείρεται το ερώτημα «πού καταλήγουν αυτά τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών;».

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο τους τελευταίους μήνες έχει εντείνει τις προσπάθειες για μεγαλύτερο έλεγχο σε κινεζικές επιχειρήσεις εισηγμένες στην Wall Street και στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπως η Tenncet, η Alibaba κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: