Τα ομόλογα junk της Coinbase δείχνουν πως τα κρυπτονομίσματα γίνονται... mainstream

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ομόλογα junk της Coinbase δείχνουν πως τα κρυπτονομίσματα γίνονται... mainstream
Το θερμό καλωσόρισμα από τους επενδυτές δείχνει πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι πλέον ένας κλάδος που απευθύνεται μόνο σε επενδύσεις venture-capital, αλλά και οι επενδυτές... χρέους.

Οι επενδυτές των ομολόγων υψηλού κινδύνου έδωσαν στα κρυπτονομίσματα την ισχυρότερη «ψήφο εμπιστοσύνης», καθώς η Coinbase πούλησε... χρέη αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη - έλαβε παραγγελίες ύψους 7 δισ. δολαρίων, τουλάχιστον - που η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ήταν ικανή να ενισχύσει το μέγεθος της συμφωνίας από τα 1,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ίσης αξίας ποσά ομολόγων διάρκειας 7 και 10 ετών πουλήθηκαν με επιτόκια 3,375% και 3,625% αντίστοιχα, ήτοι με χαμηλότερο κόστος δανεισμού από αυτό που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Το θερμό καλωσόρισμα από τους επενδυτές δείχνει πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι πλέον ένας κλάδος που απευθύνεται μόνο σε χρηματοδότηση venture-capital, καθώς και οι επενδυτές... χρέους, μεταξύ των οποίων σε συνταξιοδοτικά ταμεία και αμοιβαία κεφάλαια, θέλουν μερίδιο από την αγορά.

«Η ισχυρή ζήτηση είναι καθαρά μία ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά η Julie Chariell, αναλύτρια στην Bloomberg Intelligence.

Η Coinbase είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης ομολόγων junk - που να έχει σχέση με κρυπτονομίσματα -, στην αμερικανική αγορά.

Καταδεικνύοντας την προοπτική του κλάδου, έγινε γνωστό την Τρίτη, πως η Jump Trading Group, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του κόσμου, «έριξε» δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο για συναλλαγές crypto, αλλά και την δημιουργία λογισμού και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (ή DeFi), έναν συγκεκριμένο τομέα των κρυπτονομισμάτων που «θέλει» να αντικαταστήσει την παραδοσιακή χρηματοδότηση.

Η Coinbase είναι μία «δυνατή εταιρεία και ένας ηγέτης στην συναλλαγή κρυπτονομισμάτων, όμως ερευνά το ενδεχόμενο να αποκτήσει μεγαλύτερη διαφοροποίηση, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ασταθές», αναφέρει το Bloomberg Intelligence, προσθέτοντας πως η DeFi είναι ένας από τους τομείς που «κοιτάει» η Coinbase.

Η ικανότητα της να «κινήσει» την αγορά ομολόγων μπορεί να κάνει και τους ανταγωνιστές της, όπως η Binance ή η Gemini να στραφούν στην πώληση χρέους, σύμφωνα με την Chariell.

Η προσφορά ομολόγων είναι μία νίκη για την Coinbase, εφοσον κατάφεραν να εκδώσουν ομόλογο κόντρα και στις προειδοποιήσεις της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά της κυκλοφορίας ενός προϊόντος που θα μπορούσε να επιτρέψει στους καταναλωτές να κερδίσουν τόκους από τις «καταθέσεις» κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Οι ΗΠΑ απειλούν την Coinbase με μήνυση, για πρόγραμμα δανεισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider