Κοντά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής τσιπ 17 δισ. δολαρίων η Samsung στο Τέξας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής τσιπ 17 δισ. δολαρίων η Samsung στο Τέξας
Στην παροχή εκτεταμένων φορολογικών διευκολύνσεων προς την Samsung με στόχο την προσέλκυση επένδυσης ύψους 17 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ημιαγωγών τσιπ προσανατολίζεται η πόλη Τέιλορ του Τέξας.

Στην παροχή εκτεταμένων φορολογικών διευκολύνσεων προς την Samsung με στόχο την προσέλκυση επένδυσης ύψους 17 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ημιαγωγών τσιπ προσανατολίζεται η πόλη Τέιλορ του Τέξας, σε μία προσπάθεια να κερδίσει την προτίμηση του νοτιοκορεάτικου τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επένδυση της Samsung αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.800 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, ενώ μαζί με την πόλη Τέιλορ και η πρωτεύουσα της Πολιτείας, Όστιν έχει εκδηλώσει την πρόθεση να φιλοξενήσει τη νέα παραγωγική μονάδα.

Σύμφωνα με την Samsung, η εταιρεία βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης του σημείου όπου θα δημιουργηθεί η ομάδα, ενώ εκτός από το Τέξας, εκτάσεις σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ, όπως στην Αριζόνα και στη Νέα Υόρκη εξετάζονται ως πιθανότητες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει κατατεθεί κάποια πρόταση για φορολογικές διευκολύνσεις, παρόμοια με εκείνη της πόλης Τέιλορ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της πόλης, οι αρχές του Τέιλορ προτείνουν την μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 92,5% για τα πρώτα δέκα χρόνια της επένδυσης, ποσοστό που θα μειωθεί στο 90% για την επόμενη δεκαετία και στο 85% για τα ερχόμενα 10 έτη.

Παράλληλα, προβλέπεται περικοπή της φορολογίας της επένδυσης κατά 92,5% για τα 10 πρώτα χρόνια λειτουργίας αλλά και αναθεώρηση των παραπάνω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων της επένδυσης.

Σε περίπτωση που η νοτιοκορεατική εταιρεία επιλέξει την πόλη του Τέιλορ για τη νέα της μονάδας, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη των εργασιών κατασκευής εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 και την έναρξη της παραγωγής τσιπ ως τα τέλη του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider