Νέα έξοδος της Eurobank στις αγορές

Ανδρέας Βελισσάριος

Εντολή στις Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan έδωσε η Eurobank για να ενεργήσουν ως ανάδοχοι της έκδοσης ενός senior preferred ομολόγου διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης πριν τα 5,5 έτη (6,5ΝC5,5).

Οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση «Caa1» από την Moody's, «B+» από τη Standard & Poor's και «CCC» από τη Fitch, με την έξοδο της τράπεζας στις αγορές να αναμένεται το προσεχές διάστημα, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το επιτόκιο πιθανότατα θα κινηθεί άνω του 2% στο εύρος του 2,1% έως 2,2% με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα είχε κάνει ήδη γνωστές τις κινήσεις της ολοκληρώνοντας τον «κύκλο» του α' εξαμήνου, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL, 22,96% των RWAs), ενώ και τον Απρίλιο προέβη σε αντίστοιχου τύπου έκδοση, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ στο 2,125%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα senior preferred ομόλογα είναι τα πιο ασφαλή σε περίπτωση εξυγίανσης πιστωτικού ιδρύματος, καθώς είναι τα τελευταία στη σειρά bail – in (η κατάταξη σε προτεραιότητα ρευστοποίησης είναι μετοχικό κεφάλαιο, προνομιούχες μετοχές, ομόλογα ΑΤ1, Tier II, senior non preferred, senior preferred).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: