Αυτό το βιντεο-παιχνίδι μετατρέπει τους παίκτες σε... επενδυτές crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό το βιντεο-παιχνίδι μετατρέπει τους παίκτες σε... επενδυτές crypto
Από την 1η Ιουλίου το Axie Infinity έχει καταγράψει έσοδα άνω των 485 εκατ. δολαρίων!

Ένα παιχνίδι «play-to-earn» μετατρέπει τους παίκτες του σε επενδυτές crypto μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα με δημιουργία χαρακτήρων, εξέλιξης παιχνιδιού και επιβράβευσης με κρυπτονομίσματα.

Πρόκειται για το Axie Infinity ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά παιχνίδια «play-to-earn» της αγοράς, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες του να συγκεντρώνουν κρυπτονομίσματα ολοκληρώνοντας tasks και περνώντας... πίστες. Αυτό που το κάνει να διαφέρει με τα αντίστοιχα παιχνίδια που κυκλοφορούν είναι πως το Axie ενθαρρύνει τους παίκτες να ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα σε μετρητά και τους δίνει τα εργαλεία... για να το κάνουν.

Για τους επενδυτές όπως τον δισεκατομμυριούχο Mark Cuban και τον συνιδρυτή του Reddit, Alexis Ohanian, οι οποίοι συμμετείχαν στην χρηματοδότηση της βιετναμέζικης εταιρείας Sky Mavis τον Μάιο - συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων - το παιχνίδι είναι μία «εύκολη είσοδος» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Άλλοι θεωρούν πως το μοντέλο του Axie Infinity δεν είναι βιώσιμο, κυρίως λόγω του αρχικού κεφαλαίου που καλούνται να πληρώσουν οι παίκτες για να μπορούν να φτιάξουν λογαριασμό στο παιχνίδι και την εισροή νέων παικτών που «εργάζονται» για χαμηλής αξίας tokens, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες για να ξεκινήσουν, πρέπει να «επενδύσουν» τουλάχιστον 200 δολάρια (ή μέχρι 600 δολάρια), όμως ανάλογα με το που βρίσκονται, δίνεται η δυνατότητα να βρεθεί κάποιος που θα λειτουργεί ως «σπόνσορας», ο οποίος δίνει το απαιτούμενο ποσό και... κερδίζει μερίδιο από τα κέρδη του παίκτη.

«Χτισμένο» στο Ethereum blockchain, το παιχνίδι Axie έχει καταγράψει μεταφορές ether, συνολικής αξίας περί τα 30 εκατ. μέχρι τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δεδομένα του Etherscan. Το ποσό δεν είναι μεγάλο σε σύγκριση με το σύμπαν των 2,2 τρισ. δολαρίων της αγοράς κρυπτονομισμάτων, όμως είναι σημαντικό για τους παίκτες... και τις κυβερνήσεις φτωχότερων χωρών, καθώς τα κέρδη υπόκεινται σε φορολόγηση.

Μέχρι στιγμής, οι παίκτες έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 2 εκατ. ψηφιακά «τέρατα» χαρακτήρες και το Axie έχει κάνει συναλλαγές αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, σύμφωνα με το CryptoSlam, ίναι η πρώτη NFT πλατφόρμα που το έχει καταφέρει.

Το Axie Infinity έφερε μόλις 21 εκατ. δολάρια σε έσοδα για την εταιρεία Sky Mavis από το 2018 μέχρι την 1η Ιουλίου, ενώ στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών - έχει φέρει έσοδα άνω των 485 εκατ. δολαρίων!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το TikTok «διώχνει» τους χρήστες που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider