Samsung: Επενδύσεις $206 δισ. έως το 2023 σε βιοφαρμακευτική, τεχνητή νοημοσύνη, τσιπ, ρομποτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung: Επενδύσεις $206 δισ. έως το 2023 σε βιοφαρμακευτική, τεχνητή νοημοσύνη, τσιπ, ρομποτική
Ο όμιλος Samsung θα επενδύσει 240 τρισ. γουόν ($206 δισ.) την επόμενη τριετία για να επεκτείνει το αποτύπωμά του στη βιοφαρμακευτική, την τεχνητή νοημοσύνη, τους ημιαγωγούς και τη ρομποτική την εποχή μετά την πανδημία, ανακοίνωσε η Samsung Electronics.

Ο όμιλος Samsung θα επενδύσει 240 τρισ. γουόν ($206 δισ.) την επόμενη τριετία για να επεκτείνει το αποτύπωμά του στη βιοφαρμακευτική, την τεχνητή νοημοσύνη, τους ημιαγωγούς και τη ρομποτική την εποχή μετά την πανδημία, ανακοίνωσε η Samsung Electronics.

Η επένδυση, που θα υλοποιηθεί έως το 2023, θα βοηθήσει να ενισχυθεί η παγκόσμια θέση του ομίλου σε βασικούς κλάδους όπως η κατασκευή τσιπ, ενώ θα του επιτρέψει να αναζητήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέους κλάδους όπως η ρομποτική και οι τηλεπικοινωνίες επόμενης γενιάς.

Η Samsung Electronics, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ μνήμης στον πλανήτη, είπε ότι ο όμιλος σχεδιάζει να εδραιώσει την τεχνολογία και την ηγεσία του στην αγορά μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Δεν ανέλυσε τα δεδομένα της επένδυσης.

Επίσης δεν διευκρίνισε εάν το ποσό της επένδυσης περιλαμβάνει τα 17 δισ. δολάρια που φέρεται να σχεδιάζει να δαπανήσει σε ένα εργοστάσιο τσιπ στις ΗΠΑ.Το σχέδιο είναι κατά 30% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την προηγούμενη, τριετή στρατηγική της Samsung, από το 2018. Ο όμιλος αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις του για να διατηρήσει την τεχνολογική ηγεσία, «εν μέσω κυρίως περιόδων έκτακτης ανάγκης» στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

«Η βιομηχανία των τσιπ είναι δικλείδα ασφαλείας για την κορεατική οικονομία... Η επιθετική μας επένδυση είναι μια στρατηγική επιβίωσης με την έννοια ότι άμα χάσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, θα είναι σχεδόν απίθανο να επιστρέψουμε», ανέφερε η Samsung Electronics.

Οι ανταγωνίστριες στηνν κατασκευή των τσιπ, Taiwan Semiconductor Manufacturing και Intel Corp πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις με «φόντο» την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και εντείνουν τον ανταγωνισμού στον κλάδο προηγμένων τσιπ.

Η Samsung Group έχει 59 θυγατρικές με assets αξίας 457 τρισ. γουόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider