Huawei: Υπόσχεται να επιστρέψει στον «θρόνο» των smartphones παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Newsroom

Στέλεχος της Huawei εκτίμησε πως ο κινεζικός γίγαντας της τεχνολογίας θα επιστρέψει στον «θρόνο» της βιομηχανίας των smartphones παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπόκειται στις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων.

Υπό την κυβέρνηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Huawei θεωρήθηκε απειλή για την εθνική ασφάλεια, μπήκε σε μια μαύρη λίστα εξαγωγών και αποκόπηκε από βασικές τεχνολογίες, όπως οι ημιαγωγοί που χρειάζεται για τα smartphone της.

Τα έσοδα από το τμήμα κατανάλωσης της Huawei «βυθίστηκαν» 47% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η εταιρεία ήταν κάποτε Νο 1 στην αγορά των smartphones αλλά έχει έκτοκτε τεθεί εκτός της πρώτης πεντάδας.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία για εμάς επί του παρόντος είναι στα κινητά τηλέφωνα. Ξέρουμε ότι για να παράγουμε τηλέφωνα με μικρό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας χρειαζόμαστε προηγμένη τεχνολογία. Η Huawei μπορεί να κάνει τον σχεδιασμό, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει να παράγουμες. Έχουμε κολλήσει», εξήγησε ο Πρόεδρος Guo Ping στο πλαίσιο εκδήλωσης ερωταπαντήσεων με το προσωπικό.

Δεν έχει την τεχνολογία

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της Huawei είναι ότι οι κινεζικές κατασκευάστριες τσιπ δεν έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τους προηγμένης τεχνολογίας ημιαγωγούς που χρειάζεται η εταιρεία της Σεντσέν.

O Guo είπε, ωστόσο, ότι η Huawei δεν θα φύγει από την επιχείρηση των smartphone. Αντ'αυτού, θα συνεργαστεί με εταίρους για να βελτιώσουν την τεχνολογία τους, κάτι που σε αντάλλαγμα θα ωφελήσει την Huawei καθώς θα της δώσει πρόσβαση στην κινεζική Σίλικον Βάλεϊ. 

«Η Huawei θα διατηρήσει την ύπαρξή της στον τομέα κινητών τηλεφώνων», είπε ο Guo. «Εκτιμώ ότι όταν θα αυξηθεί η ικανότητα παραγωγής τσιπ, η Huawei θα επιστρέψει στον θρόνο των smartphone».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: