ΗΠΑ: Οι εταιρείες προωθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid πριν την επιστροφή στα γραφεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι εταιρείες προωθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid πριν την επιστροφή στα γραφεία
Ο εμβολιασμός κατά της Covid θεωρείται  - τόσο από τις υγειονομικές αρχές, όσο και από τις εταιρείες - ως ο πιο ασφαλές τρόπος επιστροφής στην εργασία.

Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να μην απαιτεί τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών, κατά του κορονοϊού, όμως οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν και αρχίζουν να ζητούν των υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων τους.

Περισσότερες από 12 επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, μεταξύ των οποίων η Walmart, η Google, η Tyson Foods και η United Airlines έχουν ήδη ανακοινώσει νέους κανονισμούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων ή ορισμένων από τους εργαζόμενους που απασχολούνται με φυσική παρουσία στα γραφεία και τα καταστήματα των εταιρειών.

Με την μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ και τα νέα κρούσματα να έχουν ανοδική πορεία, ο εμβολιασμός κατά της Covid θεωρείται - τόσο από τις υγειονομικές αρχές, όσο και από τις εταιρείες - ως ο πιο ασφαλές τρόπος επιστροφής στην εργασία.

Σύμφωνα με το CNBC, η Google και η Facebook ζητούν από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα γραφεία τους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Η Walmart απαιτεί τον εμβολιασμό όσων εργαζομένων βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζομένους σε καταστήματα που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider