UnitedHealth: Άνοδος για τη μετοχή μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UnitedHealth: Άνοδος για τη μετοχή μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα
Κέρδη άνω του 1% σημειώνει προσυνεδριακά η μετοχή της UnitedHealth, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων β' τριμήνου που ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας αναβάθμισε το outlook για το σύνολο της χρήσης, παρά το γεγονός ότι αναμένει η πανδημία του κορονοϊού να συνεχίσει να «ροκανίζει» τα κέρδη της.

Κέρδη άνω του 1% σημειώνει προσυνεδριακά η μετοχή της UnitedHealth, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων β' τριμήνου που ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας αναβάθμισε το outlook για το σύνολο της χρήσης, παρά το γεγονός ότι αναμένει η πανδημία του κορονοϊού να συνεχίσει να «ροκανίζει» τα κέρδη της.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της UnitedHealth υποχώρησαν στα 4,27 δισ. δολάρια ή 4,46 δολ. ανά μετοχή, από 6,64 δισ. δολάρια ή 6,91 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 4,70 δολάρια από 7,12 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 4,43 δολάρια. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14,8% στα 71,32 δισ. δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet για έσοδα 69,51 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία αναβάθμισε το guidance του εύρους για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2021 στα 18,30-18,80 δολ. από 18,10-18,60 δολάρια, με το outlook αυτό να περιλαμβάνει περίπου 1,80 δολ. ανά μετοχή σε εκτιμώμενες αρνητικές επιπτώσεις από την Covid-19, που περιλαμβάνουν το κόστος τεστ και θεραπείας.

Η μετοχή έχει ενισχυθεί 18,3% από τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider