Self test: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους φαρμακοποιούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Self test: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους φαρμακοποιούς
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλεί τους φαρμακοποιούς σε συνάντηση την προσεχή Τετάρτη, 16 Ιουνίου, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας. 

Σε διάλογο καλεί η Κυβέρνηση τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) με επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στον πρόεδρο του ΠΦΣ, Απόστολο Βαλτά.

Ο κ. Κοντοζαμάνης καλεί τους φαρμακοποιούς σε συνάντηση την προσεχή Τετάρτη, 16 Ιουνίου, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Η συζήτηση θα αφορά στα θεσμικά θέματα του κλάδου, εντούτοις, η ατζέντα θα περιλαμβάνει και «τη συνέχιση της συνεργασίας για τη διάθεση των self tests προς τους πολίτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις τόσο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, όσο και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για δωρεάν διάθεση των self tests από άλλα κανάλια μετά τη λήξη της συμφωνίας με τα φαρμακεία, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των φαρμακοποιών, οι κύκλοι των οποίων φαίνεται ότι έχουν διχαστεί.

Παρότι ο ΠΦΣ με επιστολή του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας κάλεσε τους φαρμακοποιούς να τηρήσουν την απόφαση του ΔΣ του για διάθεση των δωρεάν Self test μέχρι τις 19 Ιουνίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) ανακοίνωσε την Τετάρτη την αναστολή της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος αποφάσισε να συνεχιστεί η διάθεση μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΦΣΘ, Διονύση Ευγενίδη, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των φαρμακοποιών της πόλης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η διάθεση των Self tests επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα σούπερ μάρκετ τα self test - Εξαιρούνται από το μέτρο οι πλήρως εμβολιασμένοι

Self-tests: Προβληματισμοί και προσκόμματα στη διάθεση από νέα κανάλια

ΠΦΣ για self tests:Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider