Μήνυση δισεκατομμυρίων κατά του TikTok για χρήση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση δισεκατομμυρίων κατά του TikTok για χρήση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων
Η μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί εκ μέρους εκαμμυρίων παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει την δημοφιλή εφαρμογή. 

Αντιμέτωπη με μία μήνυση δισεκατομμυρίων βρίσκεται το TikTok σχετικά με τις τακτικές που ακολουθεί για τη συλλογή και διαχείριση των προσωπικών δεδομένων ανηλίκων.

Η μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί εκ μέρους εκαμμυρίων παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει τη δημοφιλή εφαρμογή. Αν η δικαστική διαμάχη έχει θετική απόφαση υπέρ των ανηλίκων, τα κατήγοροι θα δικαιούνται χιλιάδες ευρώ και λίρες, έκαστοι.

Το 2019, υποβλήθηκε πρόστιμο - ρεκόρ - ύψους 5,7 εκατ. δολαρίων στον κινεζικό όμιλο για ανάλογες κατηγορίες. Από την πλευρά του, το TikTok έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει βάση στην υπόθεση και πως θα αντιμετωπίσει δικαστικά τους κατήγορους.

Η εφαρμογή έχει περισσότερους από 800 εκατομμύρια χρήστες, διεθνώς και η μητρική της, ByteDance, κατέγραψε δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη την προηγούμενη χρονια, με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται από διαφημιστικά έσοδα.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider