Θετικό «σήμα» από τη συμφωνία της Intralot με τους ομολογιούχους

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό «σήμα» από τη συμφωνία της Intralot με τους ομολογιούχους

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της Intralot μέσω της ανταλλαγής ομολόγων λήξης 2021 έχει τελικά θετικό πρόσημο. Όπως ενημέρωσε χτες η εισηγμένη, η αποδοχή της συμφωνίας lock up για την αναδιάρθρωση των ομολόγων έφτασε σε ποσοστό το 82,62%, ξεπερνώντας και τον αρχικό στόχο του 75%. Μάλιστα, το γεγονός αυτό επιτρέπει σε όσους ομολογιούχους το επιθυμούν, να προσχωρήσουν στη συμφωνία και μετά από αυτή την ημερομηνία.

Η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και πλέον η εισηγμένη μπορεί να εμφανίζεται πιο ασφαλής ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο. Ωστόσο, όπως και η ίδια προσθέτει, μια τέτοια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement) παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή.

Γενικότερα βέβαια, η εξέλιξη με το υψηλό ποσοστό συμμετοχής δίνει χρόνο στην εισηγμένη, χρηματοοικονομική ανάσα και περιθώρια να χειριστεί το επιχειρηματικό της πλάνο, είτε στις ΗΠΑ είτε σε άλλες αγορές.

Το γεγονός ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 75% και κινήθηκε προς το όριο του 90%, δίνει στην Intralot την δυνατότητα να εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο που δεν θα απαιτήσει τη συνήθη προσφυγή στην δικαστική διαδικασία. Όπως η ίδια η Intralot ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, «η Εταιρεία προχωράει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιήσει την προτεινόμενη συναλλαγή, ενώ παράλληλα παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους. Η Εταιρεία θα παράσχει νέα ενημέρωση αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Όπως λένε στην αγορά, εκμεταλλευόμενη το υψηλό ποσοστό της συμμετοχής μπορεί να τροποποιήσει την πρόταση, δίνοντας κίνητρα για όσους συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider