Πρωταθλήτρια στην ίδρυση επιχειρήσεων η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωταθλήτρια στην ίδρυση επιχειρήσεων η Ελλάδα
Πρωταθλήτρια στην ίδρυση επιχειρήσεων η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τι δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Τη δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας online μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά παρέχει το ΕΒΕΑ.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, «από το 2018 μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Μιας Στάσης του ΕΒΕΑ έχει μειώσει το χρόνο σύστασης μιας επιχείρησης μέσα σε ένα 8ωρο, ενώ εάν χρησιμοποιηθεί από τον ενδιαφερόμενο το νέο on-line σύστημα με τη χρήση προτύπου ΑοΑ, ο χρόνος περιορίζεται ακόμη και σε οκτώ λεπτά».

Όπως προκύπτει από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που φέρει τίτλο «Doing Business 2020» και βασίζεται σε στοιχεία του 2019, η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενδέκατη στον κόσμο, σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση για την άμεση ίδρυση επιχειρήσεων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί η Παγκόσμια Τράπεζα, για τη σύσταση μιας επιχείρησης στην Υπηρεσία Μίας Στάσης (ΥΜΣ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ απαιτούνται μόλις δύο ημέρες για τη σύσταση επιχείρησης, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζονται δύο επιπλέον ημέρες, που αφορούν την κατασκευή εταιρικής σφραγίδας και την εγγραφή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider