Beyond Meat: Η εταιρεία που «έφαγε» την Uber και την Lyft στη Wall Street 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Beyond Meat: Η εταιρεία που «έφαγε» την Uber και την Lyft στη Wall Street 
Από την 1η Μαΐου που μπήκε στο χρηματιστήριο μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Beyond Meat έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 244%.

Δεν έχουν περάσει καν οι πρώτοι έξι μήνες του έτους και ήδη το 2019 αποτελεί μια πολύ ενεργή χρονιά για τις Αρχικές Δημόσιες Προσφορές στη Wall Street. Τέσσερις εταιρείες «σήκωσαν» πάνω από 1 δισ. δολάρια κατά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο με πιο… επιφανείς τις Uber και Lyft. Όμως μεγάλος νικητής αναδεικνύεται μια άλλη νεοεισηγμένη εταιρεία, η Beyond Meat.

Από την 1η Μαίου που μπήκε στο χρηματιστήριο μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Beyond Meat έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 244%. Την ίδια στιγμή οι Uber και Lyft που έκαναν και τα πιο πολυδιαφημισμένα και αναμενόμενα IPOs έχουν ρίξει τους επενδυτές τους στις ζημιές καταγράφοντας απώλειες 9% και 21% αντίστοιχα.

Τι είναι όμως η Beyond Meat; Είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009 στο Λος Άντζελες με σκοπό να παράγει φυτικά υποκατάστατα του κρέατος, ειδικά σχεδιασμένα για όσους ακολουθούν vegetarian και vegan διατροφή. Το 2016 η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο της μπιφτέκι, το οποίο μάλιστα πωλείται κανονικά στο τμήμα κρεάτων των μεγάλων σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ και αλλού. Από τότε η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει και άλλα προϊόντα που θυμίζουν κοτόπουλο, μοσχάρι ακόμη και λουκάνικο.

H μετοχή της Beyond Meat κατέγραψε νέο ράλι κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης καθώς η εταιρεία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των προϊόντων της και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Το νέο εργοστάσιο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2020 θα είναι το πρώτο της Beyond Meat εκτός αμερικανικού εδάφους.

Οι αναλυτές της JP Morgan αναμένουν περαιτέρω αύξηση της μετοχής της εταιρείας καθώς υπολογίζουν ότι η παγκόσμια αγορά φυτικού «κρέατος» θα φθάσει τα 100 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη 15ετία και εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. δολάρια σε αυτό το διάστημα από τα 88 εκατ. δολάρια που ήταν το 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider