Η Folli Follie βγάζει στο «σφυρί» το ιστορικό Μινιόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Folli Follie βγάζει στο «σφυρί» το ιστορικό Μινιόν
Το κτήριο του Μινιόν παραμένει κλειστό επί δύο δεκαετίες και η συνολική δομημένη επιφάνειά του ανέρχεται σε 20.000 τετραγωνικά μέτρα.

Έτοιμη να πουλήσει το ιστορικό κτήριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας φέρεται να είναι η Folli Follie, μετά τις αποκαλύψεις για «μαγειρεμένους» ισολογισμούς και τη στιγμή που η προοπτική επίτευξης οποιαδήποτε συμφωνίας με τους πιστωτές απομακρύνεται.

Η Deloitte έχει αποτιμήσει το κτήριο που βρίσκεται στην κατάληξη της οδού 28ης Οκτωβρίου προς την Ομόνοια σε 25 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το τεράστιο κτήριο του Μινιόν, ένα από τα λίγα που είχε ανεγερθεί στην πρωτεύουσα με προδιαγραφές πολυκαταταστήματος και είναι το πρώτο που εξοπλίστηκε με εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες.

Το κτήριο δεν είναι δεσμευμένο από τις δικαστικές αρχές, καθώς ανήκει στη Folli Follie Holdings S.A. και όχι στη Folli Follie ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο Μινιόν υπήρχαν αρκετοί συνιδιοκτήτες με τον χρόνο η οικογένεια Κουτσολιούτσου «ωρίμασε το ιδιοκτησιακό» και τώρα φέρεται να διαθέτει τον πλήρη έλεγχο με κάποια δικαιώματα μειοψηφίας να είναι de facto υποχρεωμένα να ακολουθούν τις αποφάσεις της Folli Follie Holdings, αναφέρουν συμβολαιογραφικές πηγές.

Το κτήριο του Μινιόν παραμένει κλειστό επί δύο δεκαετίες και η συνολική δομημένη επιφάνειά του ανέρχεται σε 20.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η αξιοποίηση του κτηρίου του Μινιόν σαν ξενοδοχείο, σε περίπτωση που αγοραστεί δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς τηρεί τις προδιαγραφές. Για την ιστορία, στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την αγορά του Μινιόν μεγάλη ξένη αλυσίδα πώλησης αθλητικών ειδών ενώ η Folli Follie εξέτασε την προοπτική να δημιουργήσει εκεί δικό της πολυκατάστημα.

Το Μινιόν

Ήταν το 1934 όταν ο Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε μαζί με συνέταιρό του το πρώτο περίπτερο στα Χαυτεία, με το όνομα «Το Μινιόν».

Από τη δεκαετία του 1950 και μετά εξελίχτηκε σε μεγάλο πολυκατάστημα στους χώρους του οποίου πωλούνταν 120.000 είδη και εργάζονταν 1.000 άτομα.

Το 1980 όμως, εν μέσω της εορταστικής περιόδου, τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου, μια μεγάλη φωτιά που αποδείχτηκε πως οφειλόταν σε εμπρησμό κατέστρεψε το πολυκατάστημα. Με πολύ μεγάλα δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτίριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε σε χρόνο ρεκόρ, αλλά τελικά το 1983 η επιχείρηση, λόγω των πολύ μεγάλων χρεών και της οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα εκείνη την περίοδο, κρατικοποιήθηκε και έγινε μια από τις λεγόμενες «προβληματικές επιχειρήσεις».

Το 1998 χρεοκόπησε και το κτήριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία είχε φιλοδοξίες να επαναλειτουργήσει το κατάστημα έπειτα από ανακαίνιση. Τελικά όμως η Elmec πουλήθηκε στη συνέχεια στον όμιλο Folli Follie, ο οποίος, αφού προσπάθησε το 2012 ανεπιτυχώς να το ενοικιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος με μηνιαίο μίσθωμα 180.000 ευρώ, έκανε κάποια σχέδια για την επαναλειτουργία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider