Στο Βερολίνο ο Παυλόπουλος - Συνάντηση με Merkel

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Βερολίνο ο Παυλόπουλος - Συνάντηση με Merkel

Το Βερολίνο επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Joachim Gauck και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αngela Merkel.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Steffen Seibert, η καγκελάριος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσουν τόσο για την προσφυγική κρίση όσο και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung ενόψει των συναντήσεών του ο κ. Παυλόπουλος εξυμνεί την Αngela Merkel με τον τίτλο της συνέντευξής του να είναι: «Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα».

«Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της Αngela Merkel, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων», αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της εκτενούς συνέντευξης.

Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μerkel είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ESM».

Ερωτηθείς σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider