Συνεδιάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το αφαλιστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδιάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το αφαλιστικό

Με το Ασφαλιστικό θα ασχοληθεί ως επί το πλείστον η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που θα ξεκινήσει στις 18:00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο να ενημερώνει τους βουλευτές του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, αλλά απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι έχουν συγκεντρωθεί ερωτήσεις σχετικά με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, με την επίσημη αιτιολογία «εξοικονόμησης χρόνου».

Για το θέμα του ασφαλιστικού μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, τόνισε ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι έχει επιλεγεί αντί να συζητηθεί «αποκλειστικά και μόνο το δημοσιονομικό θέμα», να γίνει μια βαθιά τομή στο σύστημα με μεσοπρόθεσμη προοπτική.

«Αντί να συζητήσουμε το ασφαλιστικό υπό το βάρος της δέσμευσης που υπάρχει στο πρόγραμμα να περιοριστούν κατά 1,8 δισ. το 2017 και το 2018, το αντιμετωπίζει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Πρώτον να μην υπάρξουν περικοπές και να υπάρξει και αύξηση των εισροών στο σύστημα και δεύτερον να κάνουμε μια βαθύτερη, μονιμότερη και πιο διαρκή μεταρρύθμιση. Αυτές τις επιλογές έκανε η κυβέρνηση κατά τη γνώμη μου σωστά. Δίνει βιωσιότητα μεσοπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη ότι «υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο έχουν εξομαλυνθεί όλες οι πιθανές αδικίες», ενώ χαρακτήρισε αναπόφευκτες τις περικοπές «σε κάποια πολύ υψηλά ρετιρέ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider