Νέο γύρο αδυναμιών στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, εντοπίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δηλώνοντας λίγο καιρό μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου πως «έχουμε μια τεχνική διαδικασία για την οποία δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το βράδυ της Πέμπτης, εξήγησε πως «η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. είναι η μόνη χωρίς εκλογικούς καταλόγους».

Ερωτηθείς για την αναβολή των εκλογών, σημείωσε ότι «βεβαίως και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά δύο ημέρες πριν τις εκλογές», τόνισε όμως ότι όλοι οι υποψήφιοι λάμβαναν ενημέρωση ότι σύντομα θα λειτουργούσε το σύστημα.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι δεν ενοχλήθηκε τόσο που ζητήθηκε η παραίτηση του, αν και για πρώτη φορά ζητήθηκε παραίτηση προέδρου στη Ν.Δ., αλλά εξέφρασε την ενόχλησή του «για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις δηλώσεις των συνυποψηφίων μου για την επιλογή της εταιρείας». Πρόσθεσε παράλληλα ότι η παραίτησή του έδειξε το ήθος του.

Εν συνεχεία, χαρακτήρισε «βασικό παράγοντα» τον κ. Σαμαρά, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθείται.