Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από Γερμανία - Ισπανία - Ιταλία ζητάει ο Δένδιας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από Γερμανία - Ισπανία - Ιταλία ζητάει ο Δένδιας
Στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιστολές προς τους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας της Ισπανίας Αράνχα Γκονζάλες Λάγια και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις οποίες επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ζητά μάλιστα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο κ. Δένδιας επισημαίνει προς τους ομολόγους του τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει τη σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από κοινή θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Αλάσκα στο Αιγαίο: Το επικίνδυνο προηγούμενο της ουκρανικής «διευθέτησης»

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider