Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω - Η Ελλάδα σπέρνει το χάος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω - Η Ελλάδα σπέρνει το χάος
Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στις δραστηριότητες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο ή σε ό,τι αφορά τα πολεμικά σκάφη που το επιτηρούν», δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις «εμπρηστικές» δηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν επιτέθηκε, μάλιστα, στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι σπέρνει το χάος στην ανατολική Μεσόγειο και δεν θα είναι σε θέση να δραπετεύσει. Παράλληλα, πρόσθεσε πως η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει Navtex στις περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, η Τουρκία μελετά δύο επιλογές για την εγκαθίδρυση της ναυτικής βάσης. Είτε στην Αμμόχωστο (Gazimagusta) είτε στο Τρίκωμο (Iskele).

Όπως αναφέρεται, μόλις γίνει η επιλογή, θα επιταχυνθούν οι εργασίες κατασκευής της βάσης, προκειμένου να αρχίσει να εξυπηρετεί το γεωτρύπανο Γιαβούζ, που βρίσκεται ήδη στα νότια του νησιού για γεωτρήσεις, αλλά και τα ερευνητικά πλοία Μπαρμπαρός, Χαϊρεντίν Πασά και Ορούτς Ρέις.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη Λιβύη, οι ανάγκες για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αυξημένη κινητικότητα στην περιοχή, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει την Τουρκία σε νέες αναζητήσεις», σχολιάζει η Yeni Safak.

Η έντονη παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή, όπως των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Γαλλίας και ειδικά οι προσπάθειές τους να αποκτήσουν στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο ήταν η αιτία για την Τουρκία να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερο τώρα, όπως σημειώνεται στην τουρκική εφημερίδα.

Οι πρώτες επαφές της Τουρκίας σχετικά με τη δημιουργία ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. «Η βάση logistics θα δώσει ένα σαφές μήνυμα στις χώρες που στρέφονται κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider