Opinion Poll: Στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό το 85% των Ελλήνων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Opinion Poll: Στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό το 85% των Ελλήνων
Το 95,7% των πολιτών συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχεται και επικροτεί τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από έρευνα της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, το 85% των πολιτών εμφανίζεται από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένο από τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

opinion-poll-koronoios-1

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έκθεσης, το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

opinion-poll-koronoios-2

Το 75% των ερωτηθέντων κρίνει θετικό το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποσοστό 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την πανδημία, το 72,1% πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ ποσοστό κοντά στο 65% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

opinion-poll-koronoios-3

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των κομμάτων, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει πλέον τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 20,2% της ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 2%, Άλλο κόμμα 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,8%.

Ο Βασίλης Κικίλιας ο πιο δημοφιλής υπουργός

Δημοφιλέστερος υπουργός με ποσοστό 61% αναδεικνύεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας με 58%, Τάκης Θεοδωρικάκος με 54%, Χρήστος Σταϊκούρας με 52% και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider