Στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ η… θρησκόληπτη κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ η… θρησκόληπτη κυβέρνηση
Αφορμή για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί η κουβέντα που έχει ξεσπάσει για τον κοροναϊό και την Θεία κοινωνία.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορεί για πολύ καιρό να πατάει σε δύο βάρκες» λέει συχνά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως δεν μπορεί να θέλει να χαρακτηρίζεται η κυβέρνηση του «κεντροδεξιά» και παράλληλα να… χαϊδεύει τα αυτιά των ακροδεξιών.

Αυτό υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση πως συμβαίνει και στο ζήτημα της μη λήψης μέτρων που αφορούν τον κοροναϊό και την εκκλησία, υποστηρίζοντας πως η στάση της Νέας Δημοκρατίας δεν ταιριάζει σε μία κυβέρνηση που θέλει να εκφράζει και τους πολίτες που κινούνται στον μεσαίο χώρο.

Αφορμή για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί η κουβέντα που έχει ξεσπάσει για τον κοροναϊό και την Θεία κοινωνία και το γεγονός πως η κυβέρνηση αρνείται έως τώρα να πάρει θέση και να εκφράσει την αντίθεση της απέναντι στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Σε ένα θέμα που παίρνει πλέον παγκόσμια διάσταση, μετά και το σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η κυβέρνηση κάνει πως δεν… ακούει, όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως η τακτική «και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη» που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Ανακοίνωση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας

Στην Κουμουνδούρου με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα εξέδωσαν και ανακοίνωση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών».

Και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εστιάζει μόνο σε αυτόν το τομέα την κριτική της, θέλοντας να δείξει πως η κυβέρνηση κινείται κοντά στην ακροδεξιά, αλλά και στο προσφυγικό και στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως σημειώνει, που αφορούν «παρακρατικές, ακροδεξιές συμμορίες» στα νησιά, αλλά και στον Έβρο.

Με αφορμή μάλιστα τη διαγραφή του μέλους της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος «πανηγύρισε» για τη φωτιά στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο, από την Κουμουνδούρου σημείωναν: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών και να ξεπλυθεί η ίδια με μια διαγραφή έπειτα από τη μεγάλη κατακραυγή. Δεν αναλαμβάνει όμως τις ευθύνες της καθώς όχι μόνο δεν κάνει απολύτως τίποτα για να μαζέψει τις παρακρατικές συμμορίες και τους νεοναζί που δρουν ανενόχλητα στον Έβρο και τα νησιά απειλώντας ζωές προσφύγων και μεταναστών, πολιτών, δημοσιογράφων ακόμη και αστυνομικών αλλά, απεναντίας, τις υποδαυλίζει με τα λόγια και με τις πράξεις της.»

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως ο χειρισμός της Νέας Δημοκρατίας στις κρίσεις που αντιμετωπίζει, θα δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής στους πολίτες σχετικά με τον χώρο στον οποίο κινείται κι όπως υποστηρίζουν «ο χώρος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το κέντρο ή ακόμη και με την κεντροδεξιά που ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει πως εκπροσωπεί».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider