ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας, διαμηνύει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Τι είπε ο πρόεδρος Ερντογάν

«Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία [για τη Διάσκεψη του Βερολίνου]. Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα» δήλωσε προκλητικά την Κυριακή ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού τι να κάνουμε με ποιον να συμφωνήσουμε για να πάρουμε γυρίσουμε το παιχνίδι. Όμως ο Χαφτάρ δεν έχει καμία αξία. Ο Σάρατζ όμως είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider