Γιατί επιμένει ο Τσίπρας για Παυλόπουλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί επιμένει ο Τσίπρας για Παυλόπουλο
Η επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του αφορά κυρίως το γεγονός πως είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και ψήφισε την προηγούμενη φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση της Παρασκευής, εμφανίζει μια απόλυτη στάση όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρότι ο σημερινός ΠτΔ, είναι γνωστό πως δεν προέρχεται από χώρο φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε επί χρόνια στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας όπως είναι γνωστό πως προέρχεται από την «πτέρυγα των Καραμανλικών».

Η επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του αφορά κυρίως το γεγονός πως είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και ψήφισε την προηγούμενη φορά, καθώς και πως όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, είναι ένας πρόεδρος που έχει καταφέρει να σταθεί αντάξιος των απαιτήσεων και των προσδοκιών.

Παράλληλα όμως, ένας βασικός λόγος που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την επιλογή είναι και το γεγονός πως γνωρίζει πως αυτή δημιουργεί αρκετούς… πονοκεφάλους στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει πολλούς υποστηρικτές

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει πολλούς υποστηρικτές μέσα στο κυβερνών κόμμα, όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ήταν από εκείνους που τον ψήφισαν την τελευταία φορά. Για λόγους «πρεστίζ» και όχι μόνο δεν φαίνεται να αισθάνεται άνετα με το να αλλάξει γνώμη τώρα, παράλληλα όμως δεν είναι και σε θέση να «προσάψει» κάτι στον κ. Παυλόπουλο ο οποίος είναι γεγονός πως έκανε εξαιρετική δουλειά ως ΠτΔ.

Το ζήτημα αυτό όμως δημιουργεί διάφορους τριγμούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς κάθε μία «τάση» θέλει και να ψηφιστεί τελικά ο «δικός της», υποψήφιος.

Δεν ήταν άλλωστε καθόλου τυχαίο πως ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση της Παρασκευής και όταν ρωτήθηκε για το τι πιθανότητες έχει μια υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου, είπε πως εξαρτάται από τα εσωκομματικά της ΝΔ και πως θα τα χειριστεί ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούσε να το αποφύγει με έναν υποψήφιο από τον χώρο της κεντροαριστεράς που και θα είχε πιθανό τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και δεν φαινόταν πως τελικά κάνει τη χάρη κάποιας εσωτερικής πτέρυγας έναντι κάποιας άλλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θεωρεί πως επιμένοντας στον Προκόπη Παυλόπουλο τοποθετεί τον πρωθυπουργό σε μία δύσκολη θέση που έχει… μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα.

Μάλιστα από την Κουμουνδούρου αποφεύγουν οποιαδήποτε συζήτηση αφορά το τι θα κάνουν εάν η πρόταση τελικά της κυβέρνησης δεν αφορά τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά κάποιον που προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και που χαίρει μιας ευρείας εκτίμησης.

Εκεί το πρόβλημα άλλωστε θα μεταφερθεί στην Κουμουνδούρου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider