Στο ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν για το συνέδριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν για το συνέδριο
Στο συνέδριο αναμένεται να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λευκός Καπνός αναμένεται να βγει σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες του έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει σήμερα στις 13.00 με ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και θα λήξει με τις τελικές αποφάσεις για την διοργάνωση του Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία να μην εκλεγούν σύνεδροι, αλλά να είναι οι ίδιοι με εκείνους που συμμετείχαν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και να πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Στο συνέδριο αναμένεται να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μια επιτροπή υπό τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη θα αναλάβει να παρουσιάσει τις τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί να επικυρώσει το συνέδριο με κυριότερη την ρύθμιση ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως σχολίαζαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, «το ΠΑΣΟΚ είναι και θα παραμείνει ο πυλώνας του Κινήματος Αλλαγής, με εναρμονισμένο καταστατικό ώστε να μην υπονομεύεται -με ιδιότυπο οργανωτικό δυϊσμό- η λειτουργία του νέου πολιτικού φορέα, αλλά και να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του ΠΑΣΟΚ εντός του Κινήματος Αλλαγής, υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά».

Παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος στην προχθεσινή συνεδρίαση στη Χαριλάου Τρικούπη, ο βασικός πυρήνας των βουλευτών συμφώνησε με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, η οποία θα παραμείνει πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ έως το 2021, χρονιά που λήγει η τετραετής θητεία της Προέδρου. Αυτό που είναι πια σαφές, είναι πως δύσκολα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, θέμα που έθιξε προχθές η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως όσοι θεωρούν ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα θα πρέπει να το θέσουν στο Κίνημα Αλλαγής. «Θα προχωρήσω σύμφωνα με την εντολή της βάσης μέχρι το 2021. Για μένα είναι μονόδρομος», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Το ΚΙΝΑΛ ψηφίζει το Νομοσχέδιο για το άσυλο

Το Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το άσυλο, κυρίως επειδή πρόκειται για ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και για κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο διαφορετικών νομοθετημάτων που συνθέτουν το προστατευτικό πλαίσιο των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Όμως καταψήφισε επιμέρους άρθρα του, καθώς, όπως έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, «σε αυτά υπάρχει καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, αλλά και εγγυήσεων του διεθνούς δικαίου, στα όρια ή και εκτός ορίων του ευρωπαϊκού δικαίου».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider