Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη… σκιά του σκανδάλου Novartis

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη… σκιά του σκανδάλου Novartis
Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να… αγιάσει κι ο Μητσοτάκης δεν τον αφήνει.

Κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, οι οποίοι έχουν θέση ως προτεραιότητα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πολιτική επικαιρότητα δεν τους επιτρέπει να το κάνουν, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα ήθελαν.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis αποτέλεσαν και χθες το κεντρικό θέμα συζήτησης στην Κουμουνδούρου με τα στελέχη του κόμματος να σημειώνουν πως «ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε πως φοβάται τόσο τον Τσίπρα, όσο και την αλήθεια. Πριν εκλεγεί απειλούσε με εξεταστικές και τώρα λέει πως δήθεν δεν θέλει να κυνηγήσει τους αντιπάλους του. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να τον πιστέψει», σημείωναν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τόνιζαν πως το να στραφεί η Νέα Δημοκρατία μόνο στον κ. Παπαγγελόπουλο δείχνει πρωτοφανή δειλία.

Συνέδριο και μετασχηματισμός

Ωστόσο, έστω και στη «σκιά» της Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα του μετασχηματισμού του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την δυναμική που δημιουργήθηκε στη ΔΕΘ.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο και πιθανότατα την Κυριακή θα διεξαχθεί το συνέδριο της κεντρικής επιτροπής, το δεύτερο μετά τις εκλογές του Ιουλίου και θα αρχίσει και η δύσκολη κουβέντα για τα λάθη που έγιναν όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεδομένο πως θα έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, αφού αν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής αποφασίσουν να κάνουν ανοιχτό διάλογο για τα λάθη που έγιναν, δεν αποκλείεται και να επιδοθούν ευθύνες και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ως τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτική Συμμαχία, της επιτροπής που, ουσιαστικά, θα κάνει την αρχή για την συνένωση των κεντρικών οργάνων και την διαμόρφωση μιας ενιαίας παράταξης. Επίσης στο τέλος του μήνα θα δοθεί στην δημοσιότητα και η Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider