Κομισιόν: Υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού
Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τόνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σε «επαφή» με τις ελληνικές Αρχές βρίσκεται η Κομισιόν για το ζήτημα της διάταξης για το ασυμβίβαστο των μελών και στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επισήμανε η εκπρόσωπος, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ίδια και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την ενημέρωση της.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider