Τσίπρας: Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας - Κύπρου θα έχει συνέπειες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας - Κύπρου θα έχει συνέπειες
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Αυστήρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους - μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει το τελευταίο διάστημα καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο, τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι Σύνοδοι Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταδικάσει με σαφήνεια τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα, και πρόσθεσε πως συμφώνησε με τον Κύπριο πρόεδρο να θέσουν το θέμα της τουρκικής δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε αρκετές φορές πως οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εξαιτίας «της αναβάθμισης του ρόλου της χώρας» στην περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους. Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ καταδεικνύει, αν μη τι άλλο ότι τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σοβαρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider