Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές άνοιξαν την όρεξη σε ακραίους κύκλους στις Βρυξέλλες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές άνοιξαν την όρεξη σε ακραίους κύκλους στις Βρυξέλλες
«Με τις θυσίες του λαού καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια, καταφέραμε να βγούμε σε ξέφωτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες των μνημονίων και της λιτότητας», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ανάγκη ο ελληνικός λαός να γνωρίζει την αλήθεια, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξέφρασε, σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Μία εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές είχα πει την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Είπα ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. Όμως, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, βάζοντας έτσι προσκόμματα για τη στήριξη των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμη και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο. Θέμα απολύσεων στο δημόσιο δεν τέθηκε ποτέ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιο θέμα είχε τεθεί το 2014, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», εξήγησε ο κ. Τσίπρας για να επαναλάβει πως «Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Σήμερα ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να μιλά για απολύσεις. Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη». «Όμως ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: Η όρεξη άνοιξε από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναλογίας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, είχε πετύχει το 1:1», συμπλήρωσε.

«Με τις θυσίες του λαού καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια, καταφέραμε να βγούμε σε ξέφωτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες των μνημονίων και της λιτότητας», προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας. «Μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος είναι η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider