Εφικτή χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Πάσχα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Είναι εφικτό η διαπραγμάτευση να κλείσει πριν από το Πάσχα, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, με αφορμή την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο το Σάββατο. «Με τη συμφωνία δεν θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, ούτε θα υπάρξει μείωση κύριων συντάξεων», δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα αξιών» σημείωσε, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα. «Η Ελλάδα υπερασπίστηκε οικουμενικές αξίες», πρόσθεσε. 

«Οι Έλληνες, αν και άνεργοι και φτωχοί, έδειξαν αλληλεγγύη», δεν δίστασε να επισημάνει ο πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό ως ένα καθολικό πρόβλημα. «Οι Έλληνες έδειξαν αλληλεγγύη και ανθρωπιά», σημείωσε, για να προσθέσει πως «η Ελλάδα έχει αντιληφθεί πλέον πως είναι μια πολυπολιτισμική χώρα που δεν πρέπει να φοβάται το ξένο.

Ταυτόχρονα απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα είναι χώρα απομονωμένη σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

«Πρέπει να πείσουμε τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη», ανέφερε, σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας.