Τσίπρας: Αναζητά τρεις γυναίκες για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Αναζητά τρεις γυναίκες για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο
Την Δευτέρα παρουσιάζει ο πρωθυπουργός τη διακήρυξη των ευρωεκλογών για την Προοδευτική Συμμαχία αλλά και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύνθεση.

Προεκλογική καμπάνια με αιχμή την νεολαία - όπου ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά - και με φουλ αξιοποίηση του διαδικτύου και των social media οργανώνει η Κουμουνδούρου. Την καμπάνια για τις ευρωεκλογές (σποτς, συνθήματα, αφίσες) θα «τρέξουν» κατά κύριο λόγο δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ στην επιτροπή θα συμμετέχει και ο Γιάννης Ραγκούσης. Κεντρικό ρόλο στην καμπάνια θα έχει και ο Τάσος Γιαννόπουλος πρώην μέλος των PesActivists. Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας αναθέτει σε πρόσωπα του στενού του πυρήνα συντονιστικό ρόλο δείχνει και το πολιτικό του ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση της Προοδευτικής Συμμαχίας για την οποία ζήτησε να συγκροτηθούν άμεσα επιτροπές σε όλη την χώρα.

Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την Δευτέρα σε πανηγηρική εκδήλωση την διακήρυξη των ευρωεκλογών για την Προοδευτική Συμμαχία αλλά και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύνθεση. Πιθανολογείται ότι τα πέντε ονόματα υποψηφίων που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη θα δοθούν στην δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει σε Καλαμάτα (σήμερα) και Πάτρα (το Σάββατο). Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε τρεις γυναίκες για να συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο ώστε να καλυφθεί και το θέμα της ποσόστωσης.

Στο συντονιστικό όργανο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τις συλλογικότητες συμμετέχουν τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ και δύο της «Γέφυρας», όπως και ανεξάρτητα στελέχη.

Σωτήρης Αλεξίου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αναστάσιος Γιαννόπουλος (θα συμμετέχει και στην καμπάνια), Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Έφη Καλαμαρά, Τάνια Καραγιάννη, Κατερίνα Κνήτου, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Αντώνης Κοτσακάς, Θάνος Μαντίκος, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σοφία Πανδή, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πετρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Ράνια Σβίγκου, Νίκος Σκορίνης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Τσιόκας, Νίκος Φίλης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης και Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Στην εισήγησή του στο συντονιστικό ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως στις 26 Μαϊου θα γίνουν ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και ότι δεν θα στηθούν τετραπλές κάλπες.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider