Schulz: Να παραμείνουμε σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schulz: Να παραμείνουμε σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Ελλάδα και τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Στρασβούργο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Schulz συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Την ικανοποίηση της εξέφρασε και η ελληνική πλευρά για το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, καθώς κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΕΚ αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών» είχε τονίσει νωρίτερα ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας την ικανοποίηση με την οποία αναχώρησε από τη «φίλη της Ελλάδας» Γαλλία, όπου χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Στρασβούργο για συνάντηση και γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Soults.

Το γεγονός των κοινών πεποιθήσεών τους σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη, επισημαίνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Σε δεύτερο διαδοχικό tweet του, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Συγκεκριμένα, στις δύο αναρτήσεις του, ο πρωθυπουργός αναφέρει:

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Axel Springer με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider